avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
scuze...m-am trezit ca pun si intrebarea..mai se acorda daune moratorii?...asta nu are legatura cu succesiunea...am citit intr-un ril acum cateva zile si nu am inteles exact ...in practica...daunele moratorii se mai acorda? multumesc
definitiv a scris:

[credeti ca in conditiile legislatiei in vigoare se mai poate considera ca daca se vinde o constructie(doar constructia) printr-un act sub semnatura privata, mai ia nastere si dreptul de superficie! pentru ca din cate stiu parca pentru infiintarea dezmembramintelor dr de proprietate se cere forma autentica..... ]
Legislatia in vigoare nu mai permite instrinarea unie constructii prin act sub semnatura privata. Doar autentic. Atat constructiile cat si unitatile individuale (apartamentele).
Legea locuintei prevede acestea si este modificata in acest sens din 2008.
Deci vanzarea fiind obligatoriu a se face prin act autentic, deodata cu vanzarea constructiei, automat se naste dreptul de superficie.

Dar e vorba despre toate constructiile? Fiindca eu stiam ca se aplica numai in cazul imobilelor cu destinatie de locuinta.
este corecta urmatoarea afirmatie:
colateralii ordinari pot veni la mostenire chiardaca nu au vocatie generala la succesiunea unui ascendent comun cu al defunctului?
multumesc pt raspuns definitiv
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
vio23, utilizator
Depinde care ascendent comun...de exemplu, poate sa nu aiba vocatie generala la succesiunea bunicului defunctului(ascendent comun), dar totusi sa vina la succesiunea defunctului...deci, raspunsul e afirmativ(pot), intrebarea e formulata nefericit :D

Edit: la bunicii defunctului au, totusi, vocatie generala...luam alt ascendent comun de grad mai indepartat, vizavi de care n-au vocatie generala, dar fata de defunct au, cu conditia sa fie cel mult colaterali de gradul IV.
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
rino83, utilizator
rino83 a scris:

Depinde care ascendent comun...de exemplu, poate sa nu aiba vocatie generala la succesiunea bunicului defunctului(ascendent comun), dar totusi sa vina la succesiunea defunctului...deci, raspunsul e afirmativ(pot), intrebarea e formulata nefericit :D

intr-adevar e foarte nefericit formulata!e din testul inm 2009,dar nu asta a fost explicatia lor in cadrul contestatiei facute la barem.....ei au spus ca este corect deoarece principiul reciprocitatii vocatiei succesorale se analizeaza numai intre persoana de a carui mostenire este vorba si persoana care se pretinde mostenitor...
dar chiar si-n cazul asta pe care l-ai spus tu cum ar putea sa nu aiba vocatie gen la acel ascendent comun....

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)