avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare in cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare in cartea funciara

Buna ziua,
In 2011 am dobandit suprafata de 800 mp prin contract V-C si am intabulat dreptul de proprietate asupra acestuia.
In 2012 am fost actionata in judecata ( de catre persoana X) si in 2014, prin hotarare judecatoreasca,s-a constatat nulitatea absoluta partiala pentru suprafata de 554 mp din acest contract .Aceasta suprafata de 554 mp este evidentiata in raportul de expertiza tehnica judiciara ( deci este bine delimitata in teren).
Am ramas astfel in posesia suprafetei de 246 mp ( diferenta intre 800 si 554).
Recent, persoana X , prin avocat, imi aduce la cunostinta ca nu poate face intabularea terenului care ii apartine ( teren din care face parte si suprafata de 554 mp pe care a castigat-o prin hotararea judecatoreasca mentionata mai sus) intrucat exista intabularea facuta de mine pentru aceasta suprafata.
Persoana X, prin avocat, imi solicita sa fac “ pe cale amiabila” rectificarea in cartea funciara , in caz contrar “vom fi nevoiti sa formulam cerere de chemare in judecata , caz in care veti suporta si cheltuielile de judecata:expertiza, taxa de timbru si onorariu avocat”
Din cate stiu, o rectificare in cartea funciara presupune masuratoare cadastrala, adica cheltuiala.
Nelamuriri:
1. Exista vreo reglementare legala care sa ma oblige sa fac rectificarea in cartea funciara?Eu n-am nimic impotriva rectificarii, dar nu sunt dispusa sa fac vreo cheltuiala .
2. Daca se ajunge in instanta, poate avea castig de cauza persoana X? Adica mi se pot imputa mie cheltuielile de judecata?
3. Nu e vinovata de aceasta situatie persoana X care trebuia sa ceara instantei sa dispuna si modificarea in cartea funciara atunci cand a cerut constatarea nulitatii absolute a contractului de V-C?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 4 Aprilie 2017
sos1, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare carte funciara sos1 sos1 Buna ziua, In 2011 am dobandit suprafata de 800 mp prin contract V-C si am intabulat dreptul de proprietate asupra acestuia. In 2012 am fost actionata in ... (vezi toată discuția)
Suprafete suprapuse,tp si cf 1Adriana 1Adriana Mama vinde casa si 800 mp (din totalul de 2000mp),uneia dintre fiice in 1970.Cand se emite TP in 1997,suprafata apare nemodificata in intravilan,adica ... (vezi toată discuția)
Cadastru si acte vechi bubba bubba salut! poate cineva sa ma lamureasca in problema asta? am un teren pe care l-am mostenit. am certificat de mostenitor care atesta ca sunt proprietarul acestei ... (vezi toată discuția)