avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bataie cu un taximetrist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bataie cu un taximetrist

Salutare,

Mama unui amic a avut o altercatie in trafic cu un taximetrist. Taximetristul i-a dat un pumn in gura si a plecat. Impreuna cu amicul si alta persoana am mers sa pedepsim taximetristul. L-am gasit intr-un final si am plecat in cursa cu el. Nu stia cine suntem. L-am dirijat pe o strada laturalnica si amicul meu a inceput sa-l bata. L-a batut nu foarte tare, dar destul de bine cred eu. Eu i-am dat cu spray cu piper in fatza taximetristului in timp ce se batea cu amicul meu. Dupa asta, am fugit. Taximetristul era batut bine dar nu cred sa fi fost prea ranit pentru ca am auzit cum suna la politie in timp ce fugeam. Mentionez ca nu am platit cursa, de furat nu am furat nimic.

In ce infractiuni credeti ca se incadreaza aceasta fapta? Ar putea fi talharie pentru ca nu am platit cursa?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:22, 4 Aprilie 2017
Din titlul topicul nu se intelege la prima vedere cine a luat si cine a dat. Cred ca un titlu mai potrivit era "taximetrist batut si talharit", era mai clar.
Talharia este una iar lovirile si alte violentele alta. Adica un concurs de infractiuni.
Plata cursei ar trebui sa fie ultima dvs grija.
pai nu i-am furat absolut nimic, unde ar fi talharia? cursa nu a fost platita pentru ca ar fi fost nepotrivit sa-i dam bani dupa ce l-am batut
Ar fi fost in avantajul dvs daca ati fi platit cursa.
Ati fi avut un alibi, l-ati batut ptr ca nu v-a dat bon fiscal sa participati la loteria bonurilor fiscale.
Acum va fi o loterie cu cine veti fi in camera.
Ati dat si dvs in taxidermist sau doar ati oferit consultanta? Functie de raspuns veti primi mai mult sau mai putin decat amicul.
sunteti taximetrist? sper sa fiti civilizat in trafic, altfel vedeti ce vi se poate intampla.
---

Acum, serios, imi poate spune cineva daca neplata cursei se considera talharie?
Eu nu sunt, fratele meu este. Pe bune.
Recomandarea este sa apelati la un avocat.
Ultima dvs grija este plata cursei, asa cum spus. Ati combinat bataia cu neachitarea unei obligatii banesti. Asa ca se poate considera ca infractiune de talharie chiar daca nu i-ati luat din banii incasati.
Fapta are circumstante agravante intrucat a fost premeditata. Organul de cercetare penala va incadra faptele corespunzator modului de desfasurare a evenimentului.
Daca ar fi fost un conflict spontan ar fi fost incadrata la o pedeapsa cu inchisoarea relativ mai usoara.
Amicul trebuia sa reclame incidentul din trafic la politie, taximetristul ar fi fost identificat, cercetat si pedepsit.
Poate mama amicului a provocat incidentul, cine stie? Acum nu trebuie considerat ca taximetristii sunt niste sfinti in trafic, sunt uscaturi in padure in orice breasla.
Ideea este ca veti trage ponoasele dupa amic si se va lua in considerare de catre organ si faptul ca nu ati intervenit sa potoliti amicul.
Veti fi incadrat la aceleasi fapte ca si el si nu uitati, ati plecat impreuna la "vanatoare"!
Procurorul nu cunoaste legea "ochi ptr ochi, dinte ptr dinte".
Succes in cautarea unui avocat ieftin.

Alte discuții în legătură

Talharie? Snacktrial Snacktrial Buna ziua, ieri am fost cu niște amici sa batem un taximetrist care a fost violent fizic cu mama unuia dintre amici. Ne am urcat in mașina, el nu știa cine ... (vezi toată discuția)
Buna seara ! - sicanare in trafic BarbuAlexandruMarian BarbuAlexandruMarian Buna seara , vin cu 4 intrebari dupa o experienta neplacuta , astazi in jurul orei 12-00 am avut o sicanare in trafic cu un domn taximetrist , ulterior mi-am ... (vezi toată discuția)
Sprayul paralizant sau cu piper. Sonji Sonji Oricine poate detine un spray paralizant/piper? sau trebuie indeplinite anumite conditii?? Se foloseste in caz de autoaparare.Dar sunt folosite de multi ... (vezi toată discuția)