avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale este obligatorie casa de marcat pt PFA ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

este obligatorie casa de marcat pt PFA ?

este obligatorie casa de marcat pt un PFA care are domeniul de activitate intretinerea si repararea pneurilor adica o vulcanizare care doar presteaza servicii nu face si comert? eu am citit ceva din legi dar nu stiu sigur daca ma incadrez la cei care nu au nevoie de casa de marcat. astept un raspuns. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liviump , utilizator 10:45, 29 Aprilie 2015
Eu sunt pfa pe management in afaceri si nu am casa de marcat - dar nici nu accept cash - doar transfer bancar si tai factura.
Deci eu cred ca in cazul de fata trebuie casa de marcat. Si coafeza presteaza servicii dar are casa de marcat.
Avand in vedere activitatea pe care o desfasurati, prestarea unui serviciu, in schimbul unei sume de bani, pe care cu siguranta o incasati cash, apreciez ca trebuie sa detineti casa de marcat.
Nu este necesara casa de marcat pentru:
01. comert ocazional cu produse agricole efectuat de producatorii agricoli individuali in piete, targuri, oboare sau alte locuri publice autorizate.

02. livrari de bunuri efectuate prin automatele comerciale, serviciilor de parcari auto a caror contravaloare se incaseaza prin automate, precum si activitatile de jocuri de noroc desfasurate cu mijloace tehnice de joc ce functioneaza pe baza acceptatoarelor de bancnote sau monede.

03. transportul public de calatori pe baza de bilete sau abonamente tiparite conform legii, precum si cu metroul.

04. activitati pentru care incasarile se realizeaza pe baza de bonuri cu valoare fixa tiparite conform legii bilete de acces la spectacole, muzee, expozitii, targuri si oboare, gradini zoologice si gradini botanice, biblioteci, locuri de parcare pentru autovehicule, bilete de participare la jocuri de noroc si altele similare.

05. activitati de asigurari si ale caselor de pensii, precum si activitati de intermedieri financiare, inclusiv activitatile auxiliare acestora.

06. activitati desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale.

07. vanzarea obiectelor de cult si serviciile religioase prestate de institutiile de cult.

08. comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.

09. serviciile de instalatii, reparatii si intretinere a bunurilor, efectuate la domiciliul clientului.

10. vanzarea pachetelor de servicii turistice sau de componente ale acestora de catre agentiile de turism.
11. furnizarea la domiciliul clientului a energiei electrice si termice, a gazelor naturale, a apei, a serviciilor de telefonie, inclusiv de telefonie mobila, de posta si curier, de salubritate, de televiziune, inclusiv prin cablu, de Internet.

12. efectuarea lucrarilor de constructii, reparatii, amenajari si intretinere de locuinte.
13. servicii medicale cu plata prestate la domiciliul sau la locul de munca al clientului.


Casa de marcat - rezumat obligatii agenti economici
01. Obligatia de a poseda si folosi casa de marcat fiscala revine tuturor agentilor economici care efectueaza tranzactii cu persoane fizice(exceptie: societati de asigurari). Daca lucrati exclusiv cu persoane juridice, puteti emite facturi si chitante catre acestia fara a fi nevoiti sa cumparati casa de marcat.

02. Fiscalizati casa de marcat inainte de a incepe activitatea punctului de lucru.

03. Prezentati Administratiei Financiare de care apartine punctul de lucru o Declaratie de Instalare eliberata de unitatea de service, pentru a vi se inregistra fiscalizarea in termen de 24 de ore de la fiscalizarea casei de marcat.

04. Programati in casa de marcat toate denumirile produselor si serviciilor pe care le comercializati - bonurile emise catre clienti trebuie sa contina descrierea exacta a produselor sau a serviciilor platite.

05. Emiteti raport de golire la sfarsitul fiecarei zile in care ati folosit casa de marcat (raport Z) care se depune la contabilitate si se evidentiaza in registrul de casa.

06. [obligatie eliminata prin legea 52/2009 incepand cu 10 aprilie 2009] Depuneti lunar un raport fiscal la Administratia Financiara pentru totalul vanzarilor lunii precedente. Acest raport care se emite de catre personalul societatii cu care aveti contract de service pentru casa de marcat.

07. Afisati la vedere textul "Va rugam solicitati si pastrati bonul fiscal".

08. Pastrati integral rola martor si arhivati-o astfel incat inscrisul sa poata fi citit pe un termen minim de 10 (zece) ani.

09. Anuntati prin fax unitatea de service indata dupa defectarea casei de marcat.

10. Predati catre Administratia Financiara, dupa incetarea activitatii unui punct de lucru sau in orice alta situatie care necesita aceasta, memoria fiscala a casei de marcat si raportul total. Acest raport care se emite de catre personalul societatii cu care aveti contract de service pentru casa de marcat.


Obligatiile, normele, precizarile etc. se gasesc in textele legale mentionate in continuare


PFA - potrivit OUG 47/2007 privind reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, persoanele fizice autorizate să desfăşoare o activitate economică în mod independent sunt obligate să se doteze cu aparate de marcat electronice fiscale

SUCCES!
=D>

Folosesc aceeasi postare pentru a nu mai deschide una noua...
Eu am ca obiect de activitate cu urmatorul Cod Caen:9511 - Repararea calculatoarelor si a echipamentelor periferice iar secundar am 7420 Activitati fotografice.
Este necesar sa imi cumpar casa de marcat?
Multumesc.
Se poate sa ma ajutati cu un raspuns actualizat privind obligativitatea / neobligativitatea de case de marcat pentru PFA? Ma intereseaza pentru un cabinet medical individual.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcaj? Stefan Nicolau Stefan Nicolau Sunt II, am un hostel clasificat, am 2 salariati pentru care platesc obligatiile fiscale. 1. In afara de impozitul pe profit, mai am si alte obligatii fiscale? ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat? muntenitadorinel muntenitadorinel Va rog lamuriti-ma la cod caen 9001 ii trebuie casa de marcat ? Unii zic ca da altii zic ca nu care e solutia corecta? (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala coca_ab coca_ab este obligatorie casa de marcat la o intreprindere individuala cu activitate de comert,daca contabilitatea se tine in partida simpla si venituri chelt.nu au ... (vezi toată discuția)