avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deces mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deces mostenitor

Buna seara! In urma decesului mamei mele au ramas bunuri si mostenitori legali si testamentari tatal si fiul meu, eu renuntand in mod expres la succesiune, conform declaratiei pe care am semnat-o. Daca tata decedeaza toate bunurile ii revin fiului meu. Intrebarea mea este: ce se intampla cu aceste bunuri in cazul decesului fiului meu? Mentionez ca sunt divortata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: roxy_music , utilizator 09:37, 5 Aprilie 2017
SCUZE, ati gresit
Daca ati renuntat la succesiune singurul mostenitor al mamei dumneavoastra a ramas TATAL DUMNEAVOASTRA.
Dupa decesul sau mostenitor sunteti DUMNEAVOASTRA!
Pai zice ca exista testament, asa ca se prea poate sa fie mostenitor si fiul..

In lipsa unui testament al tatalui dvs, intr-adevar, numai dvs il mosteniti daca nu mai aveti frati.

Pe fiul dvs daca e neinsurat si nu are copii la data decesului sau, il mostenesc parintii lui in cote egale, nu conteaza ca dvs sunteti divortata de tatal lui.
Daca apuca sa se insoare si nu va avea copii, veti mosteni dvs ca parinti in concurs cu sotia supravietuitoare, jumatate parintii, jumatate sotia.
Daca se insoara si are copil, nu il mai mosteniti, mostenirea lui se imparte intre sotie si copil. Daca nu are nevasta , dar are copil, copilul va mosteni tot ce are.
Da, exista un testament in care tatal meu specifica faptul ca lasa nepotului intreaga avere mobila si imobila. Totusi nu inteleg: eu declar ca renunt la succesiune si totusi, in caz de Doamne fereste!, imi revine mie si fostului totul. Daca am renuntat la succesiune va asigur ca am avut motive intemeiate. Dar fostul .... Nu mi am inchipuit. Se poate face ceva?
Am uitat sa precizez un lucru: fostul nu este si tatal fiului meu
Doamna, ați renunțat la moștenirea mamei ca tatal n-a murit încă ca sa aveți la ce renunța.
La moștenirea tatălui dvs, când va veni vremea, puteți renunța și tot ce are va fi moștenit de fiul dvs.
În caz de deces al fiului, în cazurile relatate mai sus, moșteniți dvs ca mama și tatăl copilului din certificat dacă are!

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune, stabilire cote intre mostenitori Chan Chan Buna ziua, Exista un certificat de mostenitor dupa tatal decedat in 2003, pentru bunurile existente pe teritoriul Romaniei, cu 3 mostenitori : - Sotia ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat deces dobi dobi cum pot sa obtin duplicat al unui certificat de deces?Fostul meu sot(cu care am un copil) a decedat.Actuala sotie(vaduva) nu vrea sa-mi dea copie a ... (vezi toată discuția)
Succesiune - testament adevar2014 adevar2014 Speta este urmatoarea: O persoana X isi face testament in spital inainte de deces cu o zi. X este casatorit a doua oara nu are copii nici din prima si nici ... (vezi toată discuția)