avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stimulent insertie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stimulent insertie

Buna ziua,
As dori sa stiu daca stimulent de inserție de primeste si in cazul in care ma întorc mai devreme din CCC , insa la un alt loc de munca nu la cel pe care îl aveam inainte sa intru in CCC.
Cu cat timp inainte ar trebui să mă întorc pt a beneficia de stimulent si pe ce perioada beneficiez de acesta?Mentionez ca am optat pt 2ani.
As dori sa stiu daca in perioada de crestere copil lucrez part time, fara forme legale imi afectează in vreun fel indemnizatia/obtinerea stimulentului?(este vorba de vreo 6luni cu un venit modic)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 6 Aprilie 2017
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte” .

Prin urmare, puteti reveni in activitate la un alt angajator.
dar luna tatalui este obligatoriu sa o dam chiar daca nu vrea ?
Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC, insa:
-Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Inserție copil Nelus1976 Nelus1976 Când trebuie să încep serviciul pentru ă beneficia de inserția ptr cresterea copilului (vezi toată discuția)