avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... 2% de catre pensionari
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

2% de catre pensionari

Buna seara,
Se pot redirectiona 2% din impozit de catre pensionari?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:41, 17 Iulie 2017
Da, cf Cod fiscal:

CAPITOLUL VI
Venituri din pensii


Art. 102. - Acordarea dreptului contribuabilului de a dispune asupra destinaţiei unei sume din impozit
(1) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la art. 101 alin. (11), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
Si in completarea raspunsului de mai sus, aveti la adresa urmatoare formularul valabil in acest an si aveti acolo spatiul rezervat pentru cazul dumneavoastra [ link extern ]
Da, daca pensia lor a fost impozitata - pensiile mai mari de limita prevazuta in Codul Fiscal au fost impozitate pentru partea ce depasea acel plafon, si 2% din impozitul pe venit astfel perceput de stat pe venitul din pensie in 2016 poate fi in 2017 redirectat de pensionarul in cauza catre un ONG prin formularul 230...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit asociatie non profit -declaratia 101 elis57 elis57 Daca puteti sa-mi raspundeti la intrebarea: o asociatie nonprofit, trebuie sa plateasca impozit pe profit?. Contabilul asociatiei ne-a anuntat ca la ... (vezi toată discuția)
Formular 230 plafonat??? mihaelaardelean mihaelaardelean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o nelamurire. Suma de 2% din impozitul pe venit anual pe care il redirectionez catre o anumita asociatie e plafonata la 300 ... (vezi toată discuția)
Directionare 2% vio3fan vio3fan Buna ziua! Vreau sa intreb daca părinţii pot directiona cei 2% catre institutia de invatamant la care invata copilul lor. Este scoala \\"o entitate nonprofit ... (vezi toată discuția)