avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime

Buna ziua .Care e procedura de recuperare a vechimii in munca?Deci in 1993 m-am transferat in interesul serviciului de al stat la o firma privata.Firma respectiva desi am venit cu transfer nu mi-a operat in cartea de munca decat dupa un an si jumatate.Eu nu am stiu asta ca nu sa operat .Firma sa desfiintat acum mai bine de 10 ani.am cautat la arhiva firmei care ma cerut cu transfer atunci si nu am gasit cererea de transfer care ei mi-au dat-o atunci. Cum as putea sa recuperez vechimea aia de un an si jumatate?Pe cartea de munca este inchisa cu transferat cum se proceda atunci dupa care o pauza de un an si jumaatte si apare operat nou angajat . Si fabricat de stat de unde am pelcat cu transfer sa desfiintat .ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 7 Aprilie 2017
Reconstituire vechime in munca :
- pentru perioadele de dinainte de 1990 , va trebui sa mergeti la fostii angajatori, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator

- pentru perioadele cuprinse intre 1990 pana la 01.01.2011, va puteti adresa direct ITM-ului in raza careia a avut sediul fostul angajator, sens in care veti depune o solicitare in care trebuie sa mentionati datele dvs de identificare, nume,prenume, CNP, adresa ,precum si societatile la care ati lucrat (denumire, CUI, perioada)

- pentru perioadele de dupa 01.01.2011, va trebui sa mergeti la fostii angajatori sa va elibereze adeverinte de vechime, iar daca acestia nu mai exista trebuie sa incercati la Arhivele Nationale - Directia Judeteana in raza careia a avut sediul fostul angajator sau sa luati legatura cu lichidatorii judiciari sau cu detinatorii legali ai arhivei acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca de negasit. Claudiu Rascol Claudiu Rascol Buna ziua. Unchiul meu a lucrat pana in anul 1991 la o fabrica de stat, Fabrica de Ambalaje Metalice Tecuci. Intre timp societatea a falimentat si toate ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca luminitasam luminitasam cum pot recupera vechimea in munca de la untati de stat desfiintate post revolutie? (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime în muncă Nicoleta890 Nicoleta890 Buna ziua Pentru o adeverință de vechime în muncă unde ma pot adresa pt eliberarare? (vezi toată discuția)