avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Firma neplatitoare de tva cumpar utilaje agricole din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Firma neplatitoare de tva cumpar utilaje agricole din UE

Buna ziua

am o firma neplatitoare de tva si as vrea sa cumpar niste utilaje agricole din uniunea europeana cu factura externa fara sa mai platesc tva-ul. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:35, 9 Aprilie 2017
Depinde de la cine le achiziționați. Dacă furnizorul este înregistrat în scopuri de TVA (și bănuiesc că așa e), vă va factura vânzarea inclusiv cu TVA.

Eventual, încercați să vă înregistrați în scopuri de TVA în țară, prin opțiune, și atunci veți putea aplica taxarea inversă la achiziție, fără să mai fiți nevoit să achitați TVA aferentă utilajelor. Evident, ulterior, veți colecta TVA și vărsa la bugetul de stat pentru livrările/ prestările de servicii pe care le veți face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa lemn lenareg lenareg Ce pierd eu ca SC platitor de TVA daca cumpar cherestea de la SC neplatitoare de TVA ,iar eu o revand .(pot factura cu taxare inversa?) (vezi toată discuția)
Taxarea inversa maka67 maka67 BUNA ZIUA, LA TAXAREA INVERSA, BENEFICIARUL VA PLATI TVA -UL EFECTIV LA STAT, NU?Am un diferend cu un beneficiar care spune ca nu este asa. Multumesc. (vezi toată discuția)
Taxare inversa la alimente ginan ginan Stimati Domni, Poate ma ajuta cineva in a lua o decizie : am constituit in aceasta saptamana o I.I. pt. un mic magazin cu legume fructe ( gen bacanie) , in ... (vezi toată discuția)