avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Buna ziua,mama a primit de la bunicul prin testament autentic pamant la fel ca si toti fratii si surorile ei ,acum mama vrea sa ii faca act cumparare vanzare pe jumatate din terenul primit surorii mele ,pana aici totul bun dar a fost la un notar si acesta ia spus ca trebuie sa vina cu toate rudele din partea mamei pentru a putea legaliza actele,toti frati si surorile ei sunt decedate si copii plecati prin tara si strainatate,nu stim unde sunt si nu avem cum sa ii gasim ..
intrebarea mea este : ce putem face legal acum cat timp mai e mama in viata sa ii dea pamantul surorii cu acte in regula?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:22, 10 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca mama nu a dezbatut succesiunea de pe urma parintilor decedati.
Numai testamentul respectiv nu este suficient.
Trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma parintilor si apoi va putea vinde.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic. Testamentul a fost o gresala din start.
Trebuia ca bunicul sa-i fi facut mamei donatie/vanzare cumparare/alt act din timpul vietii.
In cazul dvs, trebuie dezbatuta succesiunea dupa bunicul (ca testamentul nu e act de proprietate). Si intr-adevar, la mostenire trebuie sa fie prezenti mostenitorii rezervatari (bunica, copii in viata ai bunicului si nepotii de la copiii decedati), care sa recunoasca acel testament, sa declare ca sunt de acord cu el si nu solicita reductiunea pentru incalcarea rezervei succeorale.
Abia dupa obtinerea cetificatului de mostenitor, mama dvs poate vinde. Alta solutie nu exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)
Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Act vanzare mostenire danilacristian danilacristian buna ,parintii mei, mai precis mama mea are de la parintii ei un testament pe casa si teren(mobil si imobil),acestia fiind decedati,iar ea vrea ca sa imi ... (vezi toată discuția)