avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lipsit Nemotivat 3 zile de la lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lipsit Nemotivat 3 zile de la lucru

Buna ziua.Lucrez ca inginer de 4-5 luni la o firma.In urma cu ceva vreme am primit o alta oferta de job si am vrut sa plec la la jobul actual fara preaviz sa fac incetarea la zi.Doamna directoare nu a fost deacord si mi-au facut preaviz de 20 de zile.Eu am lipsit 3 zile si acu urmeaza sa imi trimita nu stiu ce scrisoare acasa.Eu iam spus ca dupa perioada de proba trebuia sa avem o renegociere ca toata lumea si nu am avut si am descis ca vreau sa plec ca nu imi convine locul de munca.Ce pot pati?ce sanctiuni imi poate aplica firma
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:18, 10 Aprilie 2017
Cum v-a facut preaviz?

Ati facut cerere de incetare a c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie, intrucat lichidarea la zi nu exista in codul muncii?
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
pai povestea e cam asa.am vrut din prima sa imi dau demisia la zi dar directoarea a fost foarte nervoasa sa zic asa cand iam spus ca vreau sa plec si cum sunt mai slab de ingeri nu am putut so tin ca vreau sa plec la zi.Am facut preaviz pe 20 de zile.Am fost fost la lucru luni si marti (marti a fost zi de salar) si dupaia am vorbit cu seful de post ca vreau sa plec sa nu mai vin.Am fost vineri sa vorbesc cand era tura mea dar directoarea nu era.Eu vineri,sambata duminica, eram pe tura.Acu am 3 zile absentate si urmeaza sa imi trimita nu stiu ce scrisoare acasa.Eu am deja alt job si aici seful meu stie toata situatia.Dar ma intereseaza ce pot sa imi faca ei legal?si daca eu nu am avut nici macar o renegociere dupa cele 3 luni de proba sa ma intrebe ba vrei sa stai sau nu?si eu mam dus dupa 4 si leam zis ca plec.Stiu ca in perioada de proba poti pleca la zi.Sa zicem ca mia trecut perioada de proba dar nu am avut nici o discutie ba ramai ba iti place ?ce pot sa fac?
Ultima modificare: Luni, 10 Aprilie 2017
impomc, utilizator
Urmeaza, banuiesc, sa fiti convocat la cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate.

Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Asadar, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.
multumesc de ajutor
dar la acea actiune disciplinara cum ma pot apara?

Alte discuții în legătură

Speţă -favoritism angajaţi karl_holcroft karl_holcroft Bună ziua, Sunt de profesie economist, specializat în Afaceri Internaţionale, master MBA în acelaşi domeniu, vorbitor de germană, engleză şi spaniolă ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa imi dau demisia Mariandumitru88 Mariandumitru88 Buna seara lucrez de aprox 2 ani la carrefour (timisoara) ca manipulant marfa,si am o mare problema cu sefii si directoarea magazinului cu care ma cert cam des ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)