BUNĂ ZIUA!
Vreau să știu dacă un șomer, poate beneficia – conform Legii nr. 76 (privind sistemul asigurărilor pentru șomaj), în situația în care se încadrează în muncă (în perioada cât încă este în șomaj) pe perioadă nedeterminată – de prime de mobilitate (instalare/încadrare), cu respectarea condițiilor de distanță (angajându-se la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu), sau este condiționat/restricționat de ”Planul de mobilitate” care a intervenit de la finele anului 2016?
Dacă acest Plan de mobilitate condiționează existența sau stabilirea domiciliului/reședinței într-o zonă defavorizată, mi se pare că îngrădește și limitează niște drepturi, maginalizează un anumit segment al populației, creând discrepanță. În acest context vă rog să mă lămuriți/clarificați să înțeleg, pot beneficia de aceste drepturi/facilități doar persoanele care au domiciliul/reședința conform acestui ”Plan de mobilitate”?
În subsidiar, aș mai vrea să pricep pe ce criterii/analize s-a elaborat acest Plan de mobilitate? De ce se restricționează și se condiționează aceste drepturi?
Mulțumesc pentru amabilitate!
Prima de incadrare
Deiniel
Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma ... (vezi toată discuția)