avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de incadrare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de incadrare

Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma angajez in Craiova iar informatia o am de la AJOFM.Mulţumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
Deiniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Deiniel , utilizator 22:11, 15 Noiembrie 2017
Legea 76/2002
art. 74
(1) Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.
(2) Cuantumul primei prevăzute la alin. (1) se calculează la 0,5 lei/km, dar nu mai mult de 55 lei/zi, proporțional cu numărul de zile în care persoanele în cauză desfășoară efectiv activitatea la angajatorul la care se realizează încadrarea în muncă.
(3) Prima de încadrare prevăzută la alin. (1) se acordă pe o perioadă de 12 luni.


Normele de aplicare a legii, astfel cum au fost modificate în 6 iunie a.c., prevăd ca, prima de încadrare se acordă persoanelor înregistrate ca şomeri şi care au domiciliul sau reşedinţa în zonele prevăzute în Planul naţional de mobilitate (plan care se aprobă şi se actualizează prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii).
Vă multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare repatriati edyjohn edyjohn Buna seara, m-am intors de curand din strainatate,m-am angajat,sunt si lucrez in Bucuresti. Pot sa beneficiez de prima de instalare? Probabil ca nu ,,cred eu, ... (vezi toată discuția)
Somer ordonanta 60/2016 bogdansavu bogdansavu Buna ziua, Am fost somer cu indemnizatie pana la data de 6.12.2016. M-am angajat la o distanta de 60km de domiciliu si zilnic fac naveta. As fi vrut sa ... (vezi toată discuția)
Prima incadrare someri geo83 geo83 Buna ziua, Sunt somer si urmeaza sa semnez un contract de munca pe o perioada determinata de 4 luni cu posibilitate de prelungire .Viitorul job se afla la o ... (vezi toată discuția)