avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de acomodare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de acomodare

Buna ziua. Unde trebuie sa ma adresez pentru ca angajatorul nu vrea sa imi suspende contractul de munca pentru a beneficia de concediu de acomodare in urma adoptiei cf legii. Am vb la ITM si mi-au spus ca nu tin de ei. Ce pot sa fac in aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 11 Aprilie 2017
Legea273/2004
art.106
(1) Angajatorul are obligaţia de a aproba concediul prevăzut la art. 50.
(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu pe perioada concediului prevăzut la art. 50, cu excepţia concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare, a falimentului angajatorului sau a desfiinţării acestuia, în condiţiile legii.
(3) Nerespectarea de către angajator a prevederilor alin. (1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei.
(4) Constatarea contravenţiei prevăzute la alin. (3) şi aplicarea amenzii corespunzătoare se fac de către persoanele împuternicite în acest sens din cadrul Inspecţiei Muncii.

Prin urmare, sesizati Inspectia Muncii.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent crestere copil andreiutza_l andreiutza_l Buna ziua! Am o cunostinta care se afla intr-o situatie si eu nu stiu cum sa o ajut...Este vb de o familie tanara, care au un bebelus de 6 luni. Mamica nu a ... (vezi toată discuția)
Mentinere loc de munca salariata robertsega32 robertsega32 Buna ziua, Pentru o mama care se intoarce din concediul de crestere a copilului dupa o perioada de un an exista vreo obligatie din partea angajatorului ... (vezi toată discuția)
Interzicere concediere pe perioada platii stimulentului de insertie Dragos Dimitrescu Dragos Dimitrescu Buna ziua, Care este termenul pana la care o salariata care beneficiaza de plata stimulentului de insertie nu poate fi concediata? (vezi toată discuția)