avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntarea la aplicarea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntarea la aplicarea pedepsei

Am fost victima infractiunii de ultraj prin amenintare, și tulburarea linistii publice, în calitate de funcționar public cu statut special adică polițist, în cursul urmaririi penale martorii au spus adevărul, s-a ajuns la emitere rechizitoriu cu trimitere în judecata, de către un parchet superior după o plângere împotriva soluției de clasare data de catre un parchet inferior. În cursul judecății martorii din diferite motive au relatat ca nu-și mai aduc exact aminte ce s-a întâmplat, s-a ajuns la un proces oenal de doi ani în care inculpatul, a primit de la instanta un avertisment, în urma renunțării la aplicarea pedepsei.In cursul judecății se putea observa faptul ca judecatorul audiază martorii propusi în mod diferit, adică întrebările martorilor sunt puse în funcție de ce vrea judecatorul sa audă su sa dea o soluție favorabila inculpatului, nici măcar nu a întrebat martorii propusi dacă își mențin declarațiile date anterior.Pe fond s- a dat o soluție de renunțare la aplicarea pedepsei aplicandu-i-se inculpatului un avertisment pentru infractiunile de ultraj varianta agravata și tulburarea linistii publice, instanta considerând faptul ca a amenință un polițist cu bătaia nu prezintă pericol social, ce șanse aș avea la un apel , as dori mai multe păreri va mulțumesc!!!
Inculpatul sau avocatul inculpatului are si el dreptul sa puna intrebari martorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confruntare martori viorelv viorelv În timpul urmăririi penale am cerut de mai multe ori confruntarea intre martorii propusi de catre mine în calitate de persoana vatamata și martorii ... (vezi toată discuția)
Neparticiparea la sedinta de judecata viorelv viorelv Va rog sa-mi răspundeți cum se poate ca un inculpat sa scape cu renunțarea la aplicarea pedepsei după trei ani de proces , pentru infracțiunile de ultraj ... (vezi toată discuția)
Ultraj viorelv viorelv Care este diferența la următoarea speță, un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a fost înjurat fără motiv și amenințat cu ... (vezi toată discuția)