avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare

Buna seara,

Sunt casatorita si doresc sa achizitionez un teren impreuna cu sotul meu.
La semnarea contractului de vanzare cumparare poate merge doar sotul, iar eu sa fiu trecuta pe contract in calitate de sotie, deci coproprietar, dar fara sa merg sa semnez, sau pentru a fi ambii proprietarii terenului e nevoie sa mergem impreuna sa semnam ?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:58, 17 Aprilie 2017
Trebuie sa mergeti impreuna sai ii faceti o procura sotului.
Asta da, stiu ca se poate da imputernicire prin procura.

Dar pe mine ma intereseaza daca se poate dobandi in coproprietate doar in baza faptului ca se mentioneaza ca suntem casatoriti si sunt trecute si datele mele din CI pe actul de vanzare cumparare.

Spun asta pt ca sunt notari la sate care practica aceasta metoda, si nu stiu daca in acest caz proprietatea este doar a semnatarului, chiar daca este casatorit sau este si a partenerului mentionat in act,dar care nu este parte semnatara.
Multumesc.

Concret, vreau sa achizitionez o proprietate, si notarul ne spune ca poate merge doar sotul sa semneze, dar sa aiba la el CI ul meu.
Ca nu este nevoie si de semnatura mea.

In acest caz mai suntem coproprietari? sau desi suntem casatoriti e un bun imobil dobandit doar de sot?
Multumesc.

[ mesaje conexate ]
Ultima modificare: Marți, 18 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
Ce va impiedica sa nu participati la semnarea actelor?
In mod normal trebuie sa participati in calitate de coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E posibila trecerea pe numele doar unuia dintre soti a unui imobil? mimirom81 mimirom81 suntem o copie casatorita, dar fiecare dintre soti a pastrat numele avut inainte de casatorie.tin sa precizez ca toate bunurile sunt in comun. intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Act proprietate Alina07 Alina07 Buna ziua, Sunt casatorita si anul acesta am achizitionat un teren. Suntem trecuti pe ctr.v-c. sotul in calitate de cumparator si sotia ca fiind casatorita ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare anonim1979 anonim1979 buna ziua problema mea este urmatoarea: tatal sotului meu este decedat, exista un act in care sotul meu detine 3/8 din casa, fratele lui 3/8 din casa si mama ... (vezi toată discuția)