avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit de 1% sau 3% ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit de 1% sau 3% ?

Cat platesc impozit daca am o microintreprindere cu un angajat fara norma intreaga? (1% sau3%)
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 17:23, 16 Octombrie 2017
Am si eu o nelamurire: daca am angajat cu norma intreaga dar cu CIM pe perioada determinata, care este procentul 1% sau 3%?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
Goguvoinicu, utilizator
microîntreprinderile care nu au nici măcar un salariat vor aplica o cotă de impozitare de 3%.
Potrivit normelor în vigoare, salariat înseamnă acea persoană angajată cu contract individual de muncă cu normă întreagă. Totuşi, condiţia se consideră îndeplinită şi în cazul microîntreprinderilor care:
-au persoane angajate cu contract individual de muncă cu timp parţial dacă fracţiunile de
normă prevăzute în acestea, însumate, reprezintă echivalentul unei norme întregi;
-au încheiate contracte de administrare sau mandat, potrivit legii, în cazul în care remuneraţia
acestora este cel puţin la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.
Norme de aplicare:
(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii. Pentru microîntreprinderile care au un salariat, respectiv 2 salariați și care aplică cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) lit. a) și b), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru sunt angajați noi salariați.

(6) Pentru microîntreprinderile care nu au niciun salariat sau au unul sau 2 salariați, în situația în care numărul acestora se modifică, în scopul menținerii/modificării cotelor de impozitare prevăzute la alin. (1), noii salariați trebuie angajați cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată sau pe durată determinată pe o perioadă de cel puțin 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pe venit microintreprindere CasandraMariana CasandraMariana Buna ziua, Fiti amabil, am o intrebare referitor la calculul impozitului pe venit- trimestrul aprilie-iunie, pt. microintreprindere. Se poate aplica ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere 2016 oana86nic@yahoo.com oana86nic@yahoo.com Detin un SRL cu un singur angajat cu 4 h/zi. Pana acum am platit impozit pe venit 3% pe cifra de afaceri. Cu noul cod fiscal, care va fi impozitul pe venit la ... (vezi toată discuția)