avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cotizatia la CAS, CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cotizatia la CAS, CASS

Buna ziua,
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat la problema cu care ma confrunt.
Lucrez de cativa ani intr-o firma din alt judet cu contract de munca.La o analiza a stagiului de cotizare la CAS,am observat ca sunt cateva luni in care nu s-a platit de catre firma cotizatia pentru CAS,CASS ,etc
Cum se poate rezolva problema?Firma poate plati retroactiv pentru lunile restante ?
Daca nu se rezolva pe cale amiabila ce ar trebui sa fac(sesizare catre ITM sau in Instanta?)Ce sanse sunt ca sa pot recupera lunile respective .Mentionez ca lunile nu sunt consecutive ci cate 1,2 sau 3 luni .Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Anapmaria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 20:55, 19 Aprilie 2017
Primul pas ar fi sa solicitati o adeverinta de la firma respectiva, precum si documetele justificative de plata a contributiilor pe lunile in cauza (poate este doar o eroare de sistem la CAS, situatie des intalnita).
Daca se dovedeste ca firma a retinu, dar nu a virat contributiile solicitati in scris acest lucru (cerere in dublu exemplar cu nuar de inregistrare luat de la secretariat). Puteti sesiza Inspectia Muncii cu privire la acest lucru. Se poate actiona in instanta firma pentru neplata acestor contributii.
Multumesc !O seara excelenta!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Aprilie 2017
Anapmaria, utilizator
Cu multa placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa pentru cotizatii ada2113 ada2113 buna ziua, ma poate ajuta cineva cu un model de adresa pe care s ao dau angajatorului in care sa mi specifice daca mi ai latit contributiile catre stat, nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare de ani sagitarius sagitarius va rog sa-mi spuneti cum as putea sa recuperez aproape 8 ani lucrati in acelasi loc de munca daca angajatorul nu mi-a platit CAS-ul ?:-/ (vezi toată discuția)
Achitarea venitului minin pe economie xela1 xela1 Buna ziua, As dori sa stiu si eu ce trebuie sa fac ca sa achit retroactiv cotizatia pentru venitul minim pe economie ca si persoana ... (vezi toată discuția)