avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la debutul in alta functie + Perioada de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la debutul in alta functie + Perioada de proba noua

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: un salariat incadrat cu functia de "paznic", solicita debutul in functia de "electrician" (diploma a obtinut-o cu multi ani in urma insa abia acum a ridicat-o si a facut dovada angajatorului).

Angajatorul doreste sa-i acorde aceasta sansa insa am urmatoarea nelamurire: contractul dansului a fost incheiat pe perioada nedeterminata, acum ii fac act aditional in care ii acord o perioada de proba de 30 zile. Aceasta perioada de proba este doar pe foi sau trebuie trecuta si-n revisal?

In actul aditional vreau sa specific faptul ca daca nu poate indeplini sarcinile de serviciu, contractul inceteaza cu art. 31.3. acesta nemaiputand reveni la functia anterioara. Este in regula, pot trece aceasta nota?

Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2017
larisalaly, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 22 Aprilie 2017
Perioada de proba nu se mentioneaza in REVISAL, numai modificarea functiei se opereaza.

Nu este obligatorie inserarea acelei note in actul aditional.
Doriti sa acordati 2 periode de proba pe acelasi CIM .
Cea de-a perioda de proba contravine art 17 aliniat (3) lit n) ,de altfel se mentioneaza cate periode de proba pot fi pe un CIM :
Art. 31. [perioada de proba]
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
.
Se ia in discutie decat lungimea periodei de proba ; un CIM cu termen de incepere de acum 2 ani (de ex) ar putea fi alcatuit numai din periode de proba ...
Art.32 C.mun.
...
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua perioada de proba zxz19 zxz19 buna ziua conf art 32.2 (2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in temeiul art.31 al 4, dupa 1 an de munca superunQ superunQ La data de 27.07.2009 am fost angajat cu CIM la o societate pe post de sef raion. La data de 01.07.2010 mi-a fost modificata functia prin act aditional ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba florina_cr florina_cr daca un salariat a fost incadrat pe perioada determinata inspector de specialitate,in cadrul compartimentului contabilitate, iar acum se incadreaza perioada ... (vezi toată discuția)