avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noua perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noua perioada de proba

buna ziua

conf art 32.2 (2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

E ok daca in actul additional de schombare de functie se trece si ca perioada de proba va fi de...zile incepand cu data de....?

Sau nu este necesara o astfel de prevedere?

Ultima modificare: Luni, 25 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 19:23, 25 Noiembrie 2013
Da, este in regula. Perioada de proba este o clauza contractuala care pentru a produce efecte trebuie inscrisa in CIM. de altfel in art 32 alin 2 CM se mentioneaza ca "salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă ". Deci nu este obligatorie perioada de proba. Ea trebuie prevazuta in CIM.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada proba - contract prelungit pe nedeterminat osoftware osoftware am un contract pe 6 luni aceste 6 luni au expirat si contractul a fost prelungit pe o perioada nedeterminata mai exista o a doua perioada de proba? (vezi toată discuția)
Ipoteza de lucru ToacaDaniel ToacaDaniel Buna ziua, Propun atentiei Dvs. urmatoarea ipoteza: Daca o firma doreste sa scape de un angajat, ii poate propune acestuia o promovare, cu o noua ... (vezi toată discuția)
Incetare contract - perioada noua proba DianaSonia DianaSonia Buna ziua, Conform codului muncii, Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate ... (vezi toată discuția)