avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM in temeiul art.31 al 4, dupa 1 an de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM in temeiul art.31 al 4, dupa 1 an de munca

La data de 27.07.2009 am fost angajat cu CIM la o societate pe post de sef raion.
La data de 01.07.2010 mi-a fost modificata functia prin act aditional la CIM ,
in sef departament,cu specificarea "cu perioada de proba de 90 zile". Pe data de 20.09.2010 am primit o notificare prin care mi se comunica faptul ca incepand din data de 21.09.2010 CIM inceteaza in temeiul prevederilor art.31 al 4.
Este legala aceasta abordare ? Ce sanse am in instanta ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 30 Noiembrie 2010
da, in perioada de proba poate inceta CIM in orice moment, DAR actul aditional cu schimbarea de functie l-ati semnat dvs.?
in timpul perioadei de proba angajatorul daca nu este multumit poate sa dispuna incetarea contractului de munca fara un preaviz sau angajatul poate cere incetarea contractului de munca pe perioada probei tot fara a acorda un preaviz deci din punctul meu de vedere este legal.
"in timpul perioadei de proba angajatorul daca nu este multumit poate sa dispuna incetarea contractului de munca fara un preaviz sau angajatul poate cere incetarea contractului de munca pe perioada probei tot fara a acorda un preaviz deci din punctul meu de vedere este legal."

ok asta stiu ca prevede si art.31 al 4, dar eu am vrut sa stiu daca in momentul schimbarii functiei, perioada de proba nu se referea doar la noua functie (care de altfel era o avansare). Nu era normal sa revin pe functia detinuta anterior ?
Din ce cunosc eu art.31 al. 4 face referire strict la noi angajati,ceea ce nu era cazul la mine.
Pe durata executării unui contract individual de muncă nu poate fi stabilită decât o singura perioadă de probă.
Prin excepţie, salariatul poate fi supus la o nouă perioadă de probă în situaţia în care acesta debutează la acelaşi angajator într-o noua funcţie sau profesie ori urmează să presteze activitatea într-un loc de muncă cu condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.

Prin urmare, daca prin actul aditional s-a stabilit o noua perioada de proba pentru o noua functie atunci sunt incidente prevederile art.31 ali.4 ind.1 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada proba fuaileu fuaileu buna ziua, intrebarea mea se refera la urmatorul scenariu: avem un angajat cu contract pe perioada nedeterminata care ocupa de 3 ani pozitia de ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz ifrimcristina ifrimcristina se modifica prin act aditional perioada de preaviz datorita promovarii unui angajat de pe functia d eexecutie pe functia de conducere? (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un contract de munca pe perioada nedeterminata fara preaviz? borbelynadia borbelynadia Am fost angajata la o firma pe periada de proba, dupa care din data de 16.06.2014 am semnat contract de munca pe perioada nedeterminata. Astazi mi s-a ... (vezi toată discuția)