avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcool la volan - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcool la volan - consecinte

Buna ! Am fost prins cu 0,94 in fiola , la sange mult mai mult , dupa cum cred ca si stiti . Acuma ce as putea face ? Cat o sa primesc si cand o sa mi revad permisul ?
Cel mai recent răspuns: Ioan Viorel Danciu , Mediator 15:56, 19 Ianuarie 2021
Buna seara,
Conform art. 336 cod penal
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
Avand in vedere ca v-ati opus probelor biologice se aplica si Art. 337 C.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Aplicand si prevederile art. 116 din 195/2002 va veti putea prezenta la un examen sa va luati permis abia la un an de la iesirea din penitenciar.
Foarte probabil veti fi condamnat si veti ramane fara permis.
Daca doriti sa va luati un nou permis a ar fi bine sa urgentati i mod calificat condamnarea penala.
Puteti sta si asa cativa ani si sa mai conduceti dupa vreo 7-8 ani...dupa ce veti avea drept sa dati examen.
La cat ati avut alcool, din pacate vi se anuleaza permisul. Va explica un avocat cum si de ce. Bafta. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Alcool la volan 1edi 1edi Buna ziua, acum aproximativ 3 luni am fost oprit de politie. Am suflat in fiola si a iesit 0.53 mi s-au recoltat probe de sange care din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)