Buna ziua. eu si fostul meu sot am divortat pe teritoriul ciprului unde s-a stabilit si obligatia fostului sot , printr-o hotarare judecatoreasca , de a plati o pensie minima pe economie de intretinere minori pentru fiul nostru ( 230 euro ). avem custodie comuna dar copilul este dat in grija mea la domiciliul meu, care momentan este legal in cipru. intre timp fostul sot s-a intors si s-a stabilit definitiv in romania , si a apelat in instanta pentru o recalculare a pensiei minime la care era obligat motivand ca salariiul din romania nu-i permite plata pensiei de intretinere integral pe care statul cipriot il obliga sa o plateasca. Eu am serviciul stabil in cypru, fiul nostru in varsta de 7 ani urmand cursurile scolare din cypru. In ce masura i se poate acorda dreptul de micsorare al pensiei tinand cont ca ea este calculata ca minimul pe economie privind situatia economica a statului cypriot unde minorul isi are domiciliu stabil,???? Va multumesc
Prin prisma propriei experienţe, aş lăsa ca instanţele competente să dea hotărârile; domnul dvs. nu a fost de bunăcredinţă, a încercat să obţină peste voinţa dvs. reducerea pensiei, programul de relaţii cu copilul.
Eu aş lăsa instanţele din Cipru să decidă programul şi nu aş fi de acord cu luarea copilului în Romania, cel puţin deocamdată; aş propune ca tot programul de relaţii al copilului să se desfăşoare în Cipru. Asta e părerea mea, aşa aş face eu dacă tatăl copilului meu ar fi în locul soţului dvs. Dar, s-ar putea să fie corect şi cum consideraţi dvs., dvs. îl cunoaşteţi mai bine pe fostul soţ, eu, din ce aţi relatat, nu aş avea încredere în el.
Custodie comuna
adagrig
Buna ziua.
In septembrie s-a incheiat procesul prin care am cerut pensie alimentata si custodie deplina a copilului minor rezultat dintr-o relatie.
Am ... (vezi toată discuția)