avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune cu veri primari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune cu veri primari

Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema personala si am citit profilul dumneavoastră de consultant publicat in websiteul Avocatnet.ro.

Buna ziua, tatal meu a avut o verisoara primara ea nu a fost casatorita, copii nu are, frati nu are, parinti sunt morti, acum recent a murit si ea, si sa facut succesiune pe tatal meu fiind mostenitor primar in viata si inca o sora care ea este paralizata nu se poate misca si mia spus verbal ca sal trec pe tatal meu singurul mostenitor ea nu este trecuta mostenitoare acum eu nu am act sa dovedesc ce mia spus ea ce se poate face? Se poate ataca succesiunea deja facuta? El a avut 4 fratii dar sunt decedati asi dori sa stiu au dreptul si copii de la fratii decedati adica nepotii? Va rog sa ma lamuriti. Va multumesc.


[ Stimate utilizator, nu scrieti cu litere mari pentru ca este greu de citit ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:49, 22 Aprilie 2017
Toti mostenitorii au dreptul la mostenire. Si dvs., si nepotii si copiii nepotilor. TOTI.
Buna ziua,
Intai sa ne lamurim:
1. tatal dumneavoastra a avut o vara primara care a decedat fara urmasi.
2. decedata avea frati sau surori?
3. cati alti veri primari in viata sau decedat mai avea?
4. conf. art. 966 C.Civ. Reprezentarea succesorală
Domeniul de aplicare
(1) Pot veni la moştenire prin reprezentare succesorală numai descendenţii copiilor defunctului şi descendenţii fraţilor sau surorilor defunctului.
(2) În limitele prevăzute la alin. (1) şi dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 967, reprezentarea operează în toate cazurile, fără a deosebi după cum reprezentanţii sunt rude de acelaşi grad ori de grade diferite în raport cu defunctul.
Va trebui sa constatati cine din cei care sunt nepoti sau stranepoti ai defunctei indeplinesc criteriul de aplicare al articolului mentionat intrucat din cele relatate de dumneavoastra nu se intelege CLAR!.
Daca va este greu sa va lamuriti atunci consultati pe cineva cu cunostinte de drept.

1)da a avut o verisoara primaracare a murit, nu a avut urmasi
2)decedata nu a avut frati sau surori
3) 2 veri in viata si 4 sunt decedati
4) din veri primari sa trecut unul singur mostenitor ,celalalt mostenitor a renuntat verbal la partea ei.
5)acum vreau sa stiu daca nepotii de la veri primari decedati au dreptul
ce se poate intampla daca varul care a renuntat la mostenire mai poate sa mai schimbe ceva prin proces.
In opinia mea,nepotii de veri primari nu au vocatie succesorala,ei nu sunt colaterlali ordinari(numai verii primari sunt),reprezentarea succesorala nu se aplica in cazul colateralilor ordinari(veri primari) , art.966 NCC.
sunt 2 veri primari unul este trecut in masa succesoriale,actele sunt deja facute iar celalalt var a renuntat la mostenire verbal dar daca in timp se razgandeste si deschide proces are castig de cauza?multumesc

Alte discuții în legătură

Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin reprezentare prodigy prodigy Situatie: - cele mai apropiate rude a persoanei decedate sunt verisorii primari! - persoana decedata nu are copii sau frati, tatal si mama sunt ... (vezi toată discuția)