avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum scap de un dosar penal dintr-o întâmplare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum scap de un dosar penal dintr-o întâmplare nefericita?

Am condus mașina pe un drum asfaltat ,dar nu era public. Eram pe un câmp cu un prieten și i-am cerut mașina și el mi-a dat-o. ( sunt minor și am aproape 17 ani)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:23, 22 Aprilie 2017
Buna ziua,
Atata timp cat drumul apartinea unei autoritati publice (tara, judet, comuna, localitate, sat) era drum public. Drum privat ar fi fost in curtea prietenului nu pe camp si si asfaltat!
Angajati-va avocat amandoi.
De executarea pedepsei in penitenciar s-ar putea sa va scape dar ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Daca nu era drum public aveti sanse sa scapati.
Si daca era drum public ati putea avea sanse.

Drum public este orice cale de comunicație terestră, cu excepția căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulației publice; drumurile care sunt închise circulației publice sunt semnalizate la intrare cu inscripții vizibile;
Aveti deja 16 ani, deci raspundeti penal. Dar nu aveti permis, deci ati condus un autoturism pe un drum public (caci acela era un drum public) fara a avea permis de conducere, ceea ce e infractiune. Poate sa aveti sansa, bafta si norocul...de a se da renuntarea la urmarirea penala, dar cele mai mari "sanse" sunt sa vi se intocmeasca dosarul complet si sa fiti trimis in judecata. Depinde de cum va faceti apararea in faza de urmarire penala si nu numai pentru "a scapa" mai usor din situatia penala in care v-ati implicat voit.
Daca se apara in mod calificat are sanse la renuntare la urmarire penala si in caz de existenta a vinovatiei.
Ramane o problema si cu cel care a incredintat masina fiind vorba de raspundere penala si in cazul acestuia.Principala vina o are acesta si cu siguranta ca apararea acestuia va fi mai dificil de facut...acesta fiind major...
Dupa parerea mea, in functie de circumstantele concrete ale cauzei, pot scapa amandoi de raspunderea penala.
Sunt multe lucruri de analizat cu atentie si la un caz, care, de principiu, pare fara multe argumente la vedere...

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate poliția locală sa ami facă dosar penal pentru băutură ... Beneficiile Beneficiile Poate poliția locală sa ami facă dosar penal pentru băutură dacă mă aflam pe un drum forestier (vezi toată discuția)
Conducere pe dum privat Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Buna ziua Telefonic la insistenta politie am mutat. Masina chiar daca le. Am spus ca am consumat alcool.Cand am ajuns dupa aproximativ o suta de metri de ... (vezi toată discuția)
Buna,am 16 ani si vreau sa imi cumpar un cross de 125cc si vreau ... Cosmin34 Cosmin34 Buna,am 16 ani si vreau sa imi cumpar un cross de 125cc si vreau sa stiu daca am voie sa circul pe camp cu el. Si daca merg pe langa el cu motoru oprit pentru ... (vezi toată discuția)