Eu am presupus ca s-a inteles din ce a scris cineva mai sus ca intr-o AG au dreptul de a vota doar membrii as. prop. - in acceptiunea L 230/2007:
CAP. 3. Drepturile şi obligaţiile proprietarilor
ART. 9
Proprietarii membri ai asociaţiei de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a proprietarilor, să îşi înscrie candidatura, să candideze, să aleagă şi să fie aleşi în structura organizatorică a asociaţiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu.
Bun, sa vedem ce este cu comisia de cenzori; iata ce zice HG nr. 1588:
Art. 20. - Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor, regulilor şi a regulamentelor;
b) verifică execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli;
c) verifică gestiunea financiar-contabilă;
d) cel puţin o dată pe an, întocmeşte şi prezintă adunării generale rapoarte asupra activităţii sale şi asupra gestiunii asociaţiei de proprietari, propunând măsuri.
Deci asta verifica comisia de cenzori - legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor... asa s-a incetatenit la noi in asociatie. Cenzorul verifica toate cele de mai sus in AG ordinara sau extraordinara.
In AG pot participa cu drep de vot si alte persoane care sa reprezinte membri ai as. prp. care nu pot participa la lucrarile AG. Cine verifica procura/imputernicirea, cine verifica prezenta, cine verifica lealitatea...?
Despre acestea este vorba in
asertiunea mea din postarea anterioara - asta ca sa intelegem cu totii despre ce este vorba, apropo's
Despre notiunea de proprietar...
S-ar putea sa nu va pot raspunde o vreme deoarece voi fi plecat intr-o localitate in care nu sunt sigur ca a ajuns internetul !
Succes!