avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa și concediu de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa și concediu de odihna neefectuat

Bună ziua
Anul acesta mi s-au plătit 21 de zile de concediu neefectuat în 2015 și 2016 , dar nu am primit tichetele de masa pentru aceste zile.

Va rog sa îmi spuneți dacă este legal.

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 24 Aprilie 2017
Da, este legal . Pe durata CO nu se acorda tichete de masa .

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 10
Angajatorii nu pot acorda mai mult de un tichet de masa pentru fiecare zi lucratoare din luna pentru care se efectueaza distribuirea/transferul valorii nominale a tichetelor de masa, dupa caz. In sensul prezentelor norme, nu se considera zile lucrate perioadele in care salariatii:
a) isi efectueaza concediul de odihna, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicta, cu modificarile si completarile ulterioare,
potrivit Hotararii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, cu modificarile ulterioare, si respectiv, potrivit contractelor colective de munca;
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa pentru zile libere LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pentru zilele libere platite pentru evenimente deosebite se acorda tichete de masa ? Multumesc mult ! (vezi toată discuția)
Tichete de masa GnDana GnDana salariat angajat cu program inegal. In luna Octombrie are conform pontaj 178 ore lucrate + 24 ore concediu odihna, rezulta total ore lucrate+ore nelucrate = ... (vezi toată discuția)
Acodare tichete de masa comoserv comoserv Buna seara, In cazul in care un salariata lucrat 5 sau 6 ore intr-o zi, restul fiind invoit(fara plata) sunt obligata sa-i dau tichet de masa in acea ... (vezi toată discuția)