avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii art. 51 concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii art. 51 concediu de crestere a copilului

Buna ziua! Sotia mea a nascut pe 2 octombrie 2015. Lucreaza in invatamant, profesor suplinitor, si la data respectiva era angajata pe perioada determinata prin prelungirea contractului de munca pana la data de 31 august 2016. A intrat in CIC la 18 ianuarie 2016 pe o perioada de 2 ani. Acum postul ei i se atribuie de la 1 septembrie 2017 unei alte persoane, astfel ca sotia mea nu se mai poate intoarce la serviciu. Mentionez ca nu i s-a mai prelungit contractul de munca si in perioada 1 sept. 2016 - 31 august 2017 pentru ca nu si-a facut angajare la Inspectoratul scolar. Cineva mi-a spus ca daca contractul de munca a fost suspendat, ea are dreptul sa se intoarca la serviciu pt. perioada ramasa, adica 8 luni din an, cat a fost suspendat din ianuarie pana in august 2016. Cine greseste, noi sau unitatea scolara?
Cel mai recent răspuns: ginrom , utilizator 17:19, 26 Aprilie 2017
Acea informatie auzita este eronata.

Codul Muncii la art.49 alin.5 prevede ca, de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

De asemenea, potrivit art.56 alin.1 lit.i C.mun., c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata.
Va multumesc pentru raspuns! Trebuia sa stiu ce avem de facut de acum incolo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor de stabilitate (fidelitate) in invatamant laurentiuu laurentiuu lucrez din 15 sept 2001 pana in prezent in invatamant.Pentru a primi spor de stabilitate 15%, imi sunt necesari 10 ani in invatamant neintrerupti.Problema este ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu dupa concediul pentru crestere copil alinaraduandrei alinaraduandrei Buna ziua! Am si eu urmatoarea situatie si as vrea sa ajutati, va rog cu un punct de vedere legal, daca se poate. Am fost profesor suplinitor, deci am avut ... (vezi toată discuția)
Lucru dupa pensionarea limita varsta. Mihai53 Mihai53 Buna ziua, Pentru sotia mea, care este cadru didactic suplinitor gr II cu contract de munca pe perioada determinata ( 01 septembrie 2016- 31 august 2017) ma ... (vezi toată discuția)