avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sustituire Profesor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sustituire Profesor


Este posibil substituirea unui profesor, cadru didactic doar in baza semnaturilor parintilor si a elevilor?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:55, 20 Septembrie 2009
Nu. Cadrul didactic nu este numit in acel post de parinti ci doar de inspectoratul scolar....dupa sustinerea unui examen.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
Multumesc pt.raspuns, Totusi intrebarea mea se adreseaza : daca Inspectoratul poate substitui um profesor in baza unei cerei intocmite de catre pariti si elevii scoli respective unde preda profesorul respectiv.?
depinde ce a facut profesorul, daca de ex a lovit copiii da, intrucat exista un grad de pericol, v-am dat doar un exemplu. parintii trebuie sa aiba o motivatie serioasa.
Daca respectivul profesor are un caracter necorespunzator, atunci parintii sunt indreptatiti sa solicite inspectoratului scolar inlocuirea acestuia.
Inspectoratul va face o ancheta interna, iar in functie de rezultatele acesteia se va pronunta.
Oricum, parintii au dreptul sa sesizeze conducerea scolii si a inspectoratului scolar despre orice problema ivita in clasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru un accident petrecut in sala de cursuri, in timpul recreatiei? radlili radlili Exista vreo lege/hotarare/ordin, din care sa rezulte cine se face raspunzator in cazul unui accident petrecut in clasa unei scoli, in timpul pauzei? Mai ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere parinti pentru fapte ale elevului in timpul cursurilor adrianak72 adrianak72 Buna seara, Intrebarea mea este legata de urmatoarea situtatie cu care ne confruntam cu colegele. In scoala la care predau eu, ca profesor de sprijin, avem ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)