Bună ziua!
Cadru didactic ce tot continuă să jignească, să ii înjosească, să le aducă acuzații nefondate, să urle și să ia in batjocură viața privată a elevilor din afara orei de curs și alte șicane, de multe ori doar cu anumiți copii.
S-a purtat o discuție amiabilă între părinți și cadrul didactic, după care comportamentul inadecvat continuă la orele de curs .
Ce este de făcut in acest caz ?
Ca avocat si parinte de copil care alaturi de colegii sai, din cauza unei invatatoare de 79 ani, fix prin asta a trecut, va spun ca trebuie sa inregistrati profesorul respectiv, exista dispozitive mici pe emag cu care pot face elevii inregistrarile, inclusiv reportofonul smarphonului apoi depus sesizare scrisa si atasate inregistrarile ca probe, mai intai la directiune - inspectorat - minister. Aceasta ar fi ordinea, de ce nu, chiar si presa. Vedeti ca daca staruie in comportament, sunt varietati ale unor infratiuni - rele tratamente aplicate asupra minorului.
marianliviuh
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reclamații la inspectoratul școlar, la CJRAE si la Protecția Copilului, semnate de cel puțin 2 părinți ca sa aibă credibilitate, Eventual pentru a pune un pic de presiune prezentate aspectele si in presă.
Arisandy
Am trecut și eu prin aceeași situație cu copilul meu care în mod constant era jignit de profesorul de matematică din liceu. Am făcut o plângere usturătoare la director, amenințând în final cu anunțarea Ministerului și acționarea în judecată pentru umilințe și hărțuire morală. În scurt timp profesorul și-a revizuit comportamentul și până la finalul anului nu s-a mai luat de copilul meu...
Din cate stiu, inregistrarea audi/video in sala de curs sunt interzise, exceptie facand aparatura instalata chiar de unitatea de invatamant. As merge initial pe o sesizare facuta la conducerea unitatii si semnata de mai multi parinti. pastrati o copie cu un nr de inregistrare sau dovada expedierii ( confirmarea de primire).
mattilat
Dragă Anica,
Îți scriu ca fost elev, cadru didactic activ și părinte multiplu. Îmi pare rău să citesc că treci prin așa ceva la școală. La 13 ani nu este „normal” să fii jignită, umilită sau luată în bătaie de joc, nici în clasă, nici în afara orei. Un cadru didactic are dreptul să ceară disciplină și respect, dar nu are voie să insulte, să urle sau să folosească lucruri din viața privată a elevilor ca să îi facă de rușine.
E important că părinții au încercat deja o discuție amiabilă. Dacă după această discuție comportamentul nu s-a schimbat, nu e vina ta sau a colegilor. Vorbește în continuare deschis cu părinții tăi, este important ca un adult de încredere să știe exact ce se întâmplă, nu doar în termeni generali („ne jignește”), ci cu exemple clare. Poate aveți și un diriginte sau un consilier școlar, care cunoaște ambele laturi a "baricadei".
Puteți face o sesizare scrisă către conducerea școlii. Părinții pot face o adresă scrisă către director/consilierul educativ, în care să descrie punctual situațiile și să ceară observarea orelor acestui cadru didactic, o discuție oficială (elev – părinți – profesor – diriginte – conducere) ar fi important, și într-un final măsuri pentru ca astfel de situații să nu se mai repete.
Este important să nu rămâi singură cu problema. Dacă se întâmplă același lucru și cu alți colegi, e bine ca părinții lor să știe și, dacă se simt confortabil, să semneze împreună adresa către școală. Când mai mulți descriu aceeași situație, e mai greu de minimalizat.
Asta nu înseamnă că profesorul este „dușmanul” tău, dar nici nu e în regulă să accepți jigniri, umilințe sau acuzații nefondate. Respectul trebuie să fie reciproc: și de la elev spre profesor, și de la profesor spre elev. Este important și pentru voi, elevii, să aveți un comportament respectuos și corect la ore, pentru că asta ajută la o atmosferă calmă în clasă. Chiar și așa, un cadru didactic nu are voie să jignească, să ridice tonul sau să umilească elevii. Responsabilitatea adultului rămâne aceea de a menține un climat sigur și respectuos, indiferent de situație.
Ai făcut bine că ai scris și ai cerut ajutor. Ține legătura cu părinții și nu ezita să vorbești cu un adult în care ai încredere atunci când simți că e prea mult pentru tine.
Drepturile elevului
Marasc
Buna ziua! am si eu o intrebare....
Este posibil sa te inchida in scoala si sa nu te lase sa iesi afara in timpul pauzelor fara sa fie un cadru medical si ... (vezi toată discuția)