Bună ziua!
Cadru didactic ce tot continuă să jignească, să ii înjosească, să le aducă acuzații nefondate, să urle și să ia in batjocură viața privată a elevilor din afara orei de curs și alte șicane, de multe ori doar cu anumiți copii.
S-a purtat o discuție amiabilă între părinți și cadrul didactic, după care comportamentul inadecvat continuă la orele de curs .
Ce este de făcut in acest caz ?
Ca avocat si parinte de copil care alaturi de colegii sai, din cauza unei invatatoare de 79 ani, fix prin asta a trecut, va spun ca trebuie sa inregistrati profesorul respectiv, exista dispozitive mici pe emag cu care pot face elevii inregistrarile, inclusiv reportofonul smarphonului apoi depus sesizare scrisa si atasate inregistrarile ca probe, mai intai la directiune - inspectorat - minister. Aceasta ar fi ordinea, de ce nu, chiar si presa. Vedeti ca daca staruie in comportament, sunt varietati ale unor infratiuni - rele tratamente aplicate asupra minorului.
marianliviuh
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reclamații la inspectoratul școlar, la CJRAE si la Protecția Copilului, semnate de cel puțin 2 părinți ca sa aibă credibilitate, Eventual pentru a pune un pic de presiune prezentate aspectele si in presă.
Arisandy
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am trecut și eu prin aceeași situație cu copilul meu care în mod constant era jignit de profesorul de matematică din liceu. Am făcut o plângere usturătoare la director, amenințând în final cu anunțarea Ministerului și acționarea în judecată pentru umilințe și hărțuire morală. În scurt timp profesorul și-a revizuit comportamentul și până la finalul anului nu s-a mai luat de copilul meu...
Din cate stiu, inregistrarea audi/video in sala de curs sunt interzise, exceptie facand aparatura instalata chiar de unitatea de invatamant. As merge initial pe o sesizare facuta la conducerea unitatii si semnata de mai multi parinti. pastrati o copie cu un nr de inregistrare sau dovada expedierii ( confirmarea de primire).