avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme înmatriculare (intermediar)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme înmatriculare (intermediar)

Seara buna,va prezint situatia mea care ma confrunt de 4 luni de zile. Am cumparat o masina in 2015 de la un intermediar care a cumpărat-o de la proprietarul din acte.Intermediarul mi.a scos fiscal si fisa auto +contractul din 2013 intre Proprietarul din acte si intermediarul de la care am luat eu masina.Acum ca taxa e recuperata am spus sa o înscriu pe numele meu,m-am lovit de refuzul celor de la înmatriculari auto care doresc Fisa auto si fiscal de la proprietar.Tin sa menționez ca in 2015 am înregistrat masina pe numele meu la primaria din oras,am scos o nota de plata de pe numele meu si fiscal sa le dovedesc ca am platim perioada 2015 -2017 taxele.Am luat legatura cu Proprietarul din acte si a zis ca, cand a vandut masina nu le-a trebuit fiscal pentru ca au fost amandoi prezenti la primaria din acelasi judet.Ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Florinis , utilizator 12:58, 26 Aprilie 2017
Florinis a scris:

va prezint situatia mea care ma confrunt de 4 luni de zile.
Am cumparat o masina in 2015

cand a vandut masina nu le-a trebuit fiscal pentru ca au fost amandoi prezenti la primaria din acelasi judet.
Ce pot face in situatia asta?

Nu are legatura obligativitatea depuneri de catre vanzator a certificatului fiscal si domiciliul partilor
Certificatul fiscal atesta situatia contribuabilului in raport si fata de autoritatea fiscala -daca se afla in evidenta cu sume cu titlu de restanta
Termenul legal pentru finalizare inmatriculare este de 30 de zile de la incheierea actului de achizitie bun mobil,or dv ati achizitionat auto in 2015....
Precizati initial in 2015 am înregistrat masina pe numele meu la primaria din oras,,ulterior reveniti Acum ca taxa e recuperata am spus sa o înscriu pe numele meu,


Daca in 2015 ati inregistrat masina pe numele dv,cum solicitati acum ca taxa e recuperata sa inscrieti masina pe numele dv ??
Ati precizat ca ati inregistrat masina pe numele dv in 2015 !
Taxa a fost recuperată de proprietarul din acte in 2013,apoi a vandut-o lu Y,care a înregistrat masina la fiscal dar fiind taxa recuperată nu a mai mers sa perfecționeze actele la înmatriculari,apoi Y mi-a vândut masina mie,pe lângă fiscalul lui fisa auto si contractul facut cu el,mi-a dat si contractul lui intre Proprietarul din acte si el. Masina din 2015 este înregistrată la fiscal pe mine si acum vreau sa o inmatriculez si rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sub sechestru 0v11 0v11 Buna ziua! Am cumparat o masina pe care nu o pot inmatricula deoarece este sub sechestru in dosarul nr. 28535/281/2013 inregistrat la Judecatoria ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina georgebig georgebig Buna ziua, Am cumparat o masina si intampin probleme la inmatricularea ei, cum sa procedez in acest caz : X- era proprietarul masinii Y-intermediarul, ... (vezi toată discuția)
Obținere fiscal auto Marina tud Marina tud Bună ziua,am nevoie de informații reale din partea dvs.Vreau să înmatriculez o mașină pe care am cumpărat-o (aparent cu fiscal ,dar în realitate fără ... (vezi toată discuția)