avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta intr-un oras in care nu am fost
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta intr-un oras in care nu am fost

Buna,
Ati putea sa ma indrumati cu modul in care pot sa atac in instanta faptul ca am primit o amenda pentru ca as fi circulat fara rovinieta langa Arad dar eu nu am fost acolo si nici nu am imprumutat masina nimanui. Locuiesc in Cluj-Napoca. La ce lege pot sa apelez? Este nevoie sa trimit procesul verbal in original sau e suficienta copia. De asemenea, am platit deja amenda ca sa evit situatia in care se majoreaza din cauza ca situatia absurda nu se rezolva. banuiesc ca pot solicita restituirea banilor.
Multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
agnes_l, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 27 Aprilie 2017
In cazul in care formulati contestatie va trebui sa depuneti procesul verbal in original.Daca o sa obtineti in instanta anularea pv de contraventie o sa puteti solicita returnarea sumei platita,jumatate din amenda respectiva.
Dar rovigneta valabila ati avut in perioada respectiva ? Asta e cel mai important lucru. Puteti formula plingerea contraventionala impotriva PV de contraventie, legea pe care trebuie s-o studiati este OG2/2001, legata de regimul juridic al contraventiilor.

Un model orientativ (exemplul de plingere este pentru alt caz, pentru sanctionarea multipla a aceleiasi fapte) gasiti aici:
[ link extern ] /
Nu am avut rovinieta pentru ca pana acum mi-am facut doar cand am iesit din oras si atunci nu am iesit
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
agnes_l, utilizator
deci sa inteleg ca solicitarea se face ulterior. catre cnadnr?
avnic a scris:

va trebui sa depuneti procesul verbal in original.


Nu se depun acte in original ci doar copii certificate in conformitate cu originalul.

"Conform cu originalul" si semnatura.

Art. 150-NCPC
Înscrisurile anexate
(1) La fiecare exemplar al cererii se vor alătura copii de pe înscrisurile de care partea înţelege a se folosi în proces.
(2) Copiile vor fi certificate de parte pentru conformitate cu originalul.
(3) Se vor putea depune în copie numai părţile din înscris referitoare la proces, urmând ca instanţa să ordone, dacă va fi nevoie, înfăţişarea înscrisului în întregime.
(4) Când înscrisurile sunt redactate într-o limbă străină, ele se depun în copie certificată, însoţite de traducerea legalizată efectuată de un traducător autorizat. În cazul în care nu există un traducător autorizat pentru limba în care sunt redactate înscrisurile în cauză, se pot folosi traducerile realizate de persoane de încredere cunoscătoare ale respectivei limbi, în condiţiile legii speciale.
(5) Dispoziţiile art. 149 se aplică în mod corespunzător.

Detalii: [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru ... calcris calcris Care este procedura de urmat pentru a contesta o amenda pentru parcare la judecatoria sectorului 3, in conditiile in care procesul verbal a fost pus in cutia ... (vezi toată discuția)
Ce este "comunicare adresa"? iooandrey iooandrey Am depus in urma cu putin timp o contestatie la judecatorie impotriva unui agent care mi-a retinut permisul pe 30 de zile . In contestatia respectiva am depus ... (vezi toată discuția)
Neinmanare proces verbal de catre agentul constatator Costinel Burca Costinel Burca Daca am semnat procesul verbal intocmit de catre agentul constatator, dar acesta nu mi-a dat originalul si a pastrat amandoua exemplarele, adica originalul si ... (vezi toată discuția)