avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pante acoperisuri conform legislatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pante acoperisuri conform legislatiei

Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez sa pun jgheaburi si burlane cu scurgeri pe terenul meu.
In ce conditii pot da panta acestui acoperis catre vecin si ce distanta ar trebui sa fie intre streasina acoperisului dinspre vecin si limita de proprietate (gard)?
Multumesc frumos.
§3. Picătura streşinii
ART. 611
Picătura streşinii
Proprietarul este obligat să îşi facă streaşina casei sale astfel încât apele provenind de la ploi să nu se scurgă pe fondul proprietarului vecin.

Reglementări anterioare:
- art. 615 din vechiul Cod civil

§4. Distanţa şi lucrările intermediare cerute pentru anumite construcţii, lucrări şi plantaţii
ART. 612
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.

Reglementări anterioare:
- art. 610 din vechiul Cod civil
Multumesc mult, aceste prevederi sunt in vigoare acum, exista sanse sa se modifice in curand?

Sistemul de jgheaburi si burlane va scurge apa pe terenul meu. Am rezolvat §3?

Se spune pe undeva ceva de zapada?

Structura tip pergola/copertina de lemn se supune §4?

Certificatul de urbanism specifica retrageri de 3m, casa e la 3,60. Imi trebuie acordul vecinului sa pun cosmelia la 60cm de gard?

Da,sant prevederile codului civil in vigoare.Daca doriti sa faceti totul legal, mergeti in Primarie la serviciul urbanism si vedeti punctul lor de vedere.
Distanta de hotar este de 60 cm

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Streasina, picatura apei dobrote46@yahoo.com dobrote46@yahoo.com Buna seara Am o casa in constructie. S-a construit in locul unei case vechi care s-a demolat, la distanta de 60-70 cm fat de gardul cu vecinul (pastrind ... (vezi toată discuția)
Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)
Vesnica streasina danydany danydany Buna ziua , Imi construiesc o casuta si langa casa vreau sa construiesc o anexa de 10-15 m lungime.(camera centralei , spatiu de depozitare lemne , un ... (vezi toată discuția)