avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere concediu crestere copil

Buna ziua,
Ma aflu in ccc, pe 22 sept. copilul implineste 2 ani. Firma la care sunt angajata a inchis punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea. As vrea sa intrerup concediu pentru a intra sotul in cresterea copilului, el urmand a se reintoarce la munca cu minim 60 zile pana implineste copilul 2 ani, pentru a beneficia de stimulentul de insertie.
De la munca mi s-a spus ca voi sta in preaviz 20 zile lucratoare dupa care voi intra in somaj. Eu vreu sa fac cererea de revenire la munca incepand cu 2 mai.
Cu ce data trebuie sa faca sotul cererea de intrare in ccc? Pentru dosar are nevoie de ceva acte de la mine?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 26 Aprilie 2017
Sotul dvs nu va beneficia de stimulentul de insertie , ci numai dvs. in cazul in care realizati venituri supuse impozitului pe venit. Totusi, intrebati si la AJPIS/ANPIS.

Sotul va trebui sa faca cerere de acordare a CCC incepand cu data de 2 mai, daca dvs. faceti cererea de revenire la munca incepand cu 2 mai.
De ce nu o sa primeasca sotul stimulentul?
De ce nu o sa primeasca sotul stimulentul?
De ce nu o sa primeasca sotul stimulentul?
De ce nu o sa primeasca sotul stimulentul?

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie vs. 1 luna de ccc pentru celalalt parinte AlinaSilvas AlinaSilvas Buna ziua, Am fost in concediu crestere copil (am optat pentru 1 an) intre 23 mai 2012 - 18 feb 2013. Am depus cererea pentru stimulentul de insertie si am ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie - concediu paternal irinao irinao Buna ziua. Nu am reusit sa identific in forum raspunsul la urmatoarea intrebare. Imi cer scuze daca se repeta. In cazul in care parintele aflat in CCC revine ... (vezi toată discuția)