avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurare CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurare CASS

Buna ziua,

As vrea sa platesc contributia la sanatate pentru perioada 02.2016 - 06.2017 si am observat ca s-a modificat legislatia pentru persoanele care nu au venituri.
Cum se efectueaza calculul? Pentru perioada 02.2016-31.05.2016 ar trebui sa platesc suma aferenta a 5.5% din salariul minim pe economie? Si apoi 5,5% din uma aferentă unei baze de calcul egale cu de şapte ori salariul minim pe economie?
Si unde trebuie depus formularul 604?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 27 Aprilie 2017
Formularul 604 -"Declarație de înregistrare în evidența persoanelor fizice care nu realizează venituri, precum și pentru stabilirea obligațiilor de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate” - se depune, exclusiv pe suport hârtie, fie direct la registratura organului fiscal (organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa unde își are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiește efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România), fie se trimite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe loredana96 loredana96 daca am primit dividente 14 lei pentru anul 2011 de la omv, de care nu am stiut, pentru ca nu mi s-a comunicat ca am de ridicat acesti bani si pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Formularul 604 se poate depune online? precious007 precious007 Buna ziua, Revin cu o intrebare, nu am reusit sa ma clarific dupa ultima mea postare. Formularul 604 se poate depune online? A reusit cineva sa depuna ... (vezi toată discuția)
Cass - persoana cu venituri mici sau fara venituri cristian__2012 cristian__2012 Buna ziua, O persoana care nu are nici un fel de venit dar care are o suma de bani in banca pentru care primeste dobanda se considera ca are venituri ... (vezi toată discuția)