avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj complicat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj complicat

Părinţii mei au avut o casă care a fost demolată în anul 1984 şi ne-a fost repartizat cu contract de închiriere un apartament cu 4 camere în care am locuit eu, părinţii şi fraţii mei. În anul 1985 m-am căsătorit, iar ulterior, părinţii şi fraţii mei s-au mutat, au plecat din apartament, rămânând eu ca beneficiar al contractului de închiriere.
În anul 1992 l-am cumpărat, pe contractul de vânzare-cumpărare fiind trecută eu şi soţul meu (cu care am un copil de 26 de ani).
Apartamentul a fost achitat integral de mine din veniturile pe care le-am obţinut eu lucrând mai mulţi ani fără carte de muncă.
El şi-a găsit o alta şi intenţionează să dea divorţ, având pretenţii la jumătate din valoarea apartamentului.
Ce şanse are să obţină această sumă?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
camelia_g, utilizator
Cel mai recent răspuns: camelia_g , utilizator 12:21, 8 Mai 2012
toate sansele... a fost cumparat in timpul casniciei din contributia ambilor soti...dvs puteti cere sa va ramana apartamentul si sa-i dati lui sulta
Totuşi, mă gândeam că se ţine cont de faptul că doar eu am contribuit la cumpărarea apartamentului.
~ Conținut șters la cerere ~
Ratele au fost achitate de mine (chitanţele fiind pe numele meu). Reiterez că au fost achitate în timpul căsătoriei, iar o mare parte din bani au fost primiţi de la părinţii mei.

Care ar fi mijloacele de probă eligibile prin care aş putea dovedi faptul c-am contribuit doar eu? Chitanţele menţionate sau martori?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! m-am casatorit in urma cu 30 de ani si impreuna cu ... Rulea Rulea Buna ziua! M-am casatorit in urma cu 30 de ani si impreuna cu sotul din ziua casatoriei am locuit in apartamentul parintilor mei impreuna cu acestia si inca ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament mancipri mancipri apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Cota maxima partaj dan_plescan dan_plescan In timpul casatoriei am lucrat legal in strainatate si am trimis sotiei toti banii economisiti pt ca ea sa cumpere un apartament si o garsoniera ca bunuri ... (vezi toată discuția)