avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua- pensie de intretinere in luna de vacanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua- pensie de intretinere in luna de vacanta

Doresc si eu un raspuns,daca se poate.Cineva din familie e divorțat de ceva ani .Plăteste pensia alimentara la copil lunar,il ajuta cu bani caiete,carti,haine pe copil.Copilul este incrdintat mamei iar ea este plecată afara.Pensia este plătită la bunici ,Tatăl lucrează la câteva sute km de el .Cand isi ia concediu vrea sa isi ea copilul cu el .Si o luna sta cu taicasu il îmbracă se plimba se distrează in preuna pe bani lui o data pe an.Iar bunici la copil care il are îngrijire cer bani de pensie.Este obligat sa le dea pensia in luna respectivă .Chiar daca copilul este la tatăl lui in perioada aceea.Copilul este încredințat mamei dar ea este afara si este de acord ca copilul sa meargă la tatăl lui o luna.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:10, 30 Aprilie 2017
Da, pensia alimentara tb plătită inclusiv în luna în care tatăl îl ia pe minor la el.
Ar trebui sa deschida actiune pentru a nu plati pensia alimentara in luna in care copilul e la el. Pensia e un drept al copilului nu al mamei. Cum justifica mama pensia pentru luna cand nu are copilul?
In fapt, in luna in care copilul e la tata mama ar trebui sa plateasca o suma de bani acestuia.
In practica judiciara se plateste pensia si in perioada cat copilul se afla la celalalt parinte.
Doar daca se mentioneaza in hotararea judecatoreasca aceasta exceptie se poate sa nu fie obligat sa plateasca pensia.

Si mie imi pare aiurea sa plateasca din moment ce copilul se afla la el, dar asa este practica judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal decedat cristianmh cristianmh Buna ziua, Am nevoie de un sfat pentru o persoana care se afla intr-o situatie mai complicata. Tatal a decedat in urma cu 1 an de zile (divortat de sotie de ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a vizita un minor alexandra_iuhas alexandra_iuhas Am si eu o problema...sotul meu a divortat de prima sotie in decembrie 2009 si copilul lor minor de 5 ani i-a fost incredintat mamei. Tribunalul i-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Legat de pensia alimentara Meda_m Meda_m Salariu net de 8000RON. Pensie alimentara de 25% din 8000RON. Locul de munca se afla in alt oras decat cel de domiciliu. Prin urmare,se plateste o chirie de ... (vezi toată discuția)