Doresc si eu un raspuns,daca se poate.Cineva din familie e divorțat de ceva ani .Plăteste pensia alimentara la copil lunar,il ajuta cu bani caiete,carti,haine pe copil.Copilul este incrdintat mamei iar ea este plecată afara.Pensia este plătită la bunici ,Tatăl lucrează la câteva sute km de el .Cand isi ia concediu vrea sa isi ea copilul cu el .Si o luna sta cu taicasu il îmbracă se plimba se distrează in preuna pe bani lui o data pe an.Iar bunici la copil care il are îngrijire cer bani de pensie.Este obligat sa le dea pensia in luna respectivă .Chiar daca copilul este la tatăl lui in perioada aceea.Copilul este încredințat mamei dar ea este afara si este de acord ca copilul sa meargă la tatăl lui o luna.
Ar trebui sa deschida actiune pentru a nu plati pensia alimentara in luna in care copilul e la el. Pensia e un drept al copilului nu al mamei. Cum justifica mama pensia pentru luna cand nu are copilul?
In fapt, in luna in care copilul e la tata mama ar trebui sa plateasca o suma de bani acestuia.
In practica judiciara se plateste pensia si in perioada cat copilul se afla la celalalt parinte.
Doar daca se mentioneaza in hotararea judecatoreasca aceasta exceptie se poate sa nu fie obligat sa plateasca pensia.
Si mie imi pare aiurea sa plateasca din moment ce copilul se afla la el, dar asa este practica judiciara.
Tatal decedat
cristianmh
Buna ziua,
Am nevoie de un sfat pentru o persoana care se afla intr-o situatie mai complicata.
Tatal a decedat in urma cu 1 an de zile (divortat de sotie de ... (vezi toată discuția)