avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pt pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pt pensii

Daca sunt angajat cu contract de muncă dar patronul spune ca nu a plătit decât sănătatea și nu are bani pt pensie si somaj in ce fel sunt afectată eu.
Patronul spune că nu mă afectează ca nu a plătit atâta timp cât sunt
angajat.
Acum a închis firma care nu a plătit si a deschis alta fără sa mă instiinteze.
Cât de afectat sunt ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 28 Aprilie 2017
Perioada lucrata nu se considera stagiu de cotizare.
1. Legea nr.263/2010 prevede :
art.3 alin.1 lit. p - stagiu de cotizare - perioada de timp pentru care s-au datorat contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii, precum şi cea pentru care asiguraţii cu declaraţie individuală de asigurare sau contract de asigurare socială au datorat şi plătit contribuţii de asigurări sociale la sistemul public de pensii;

Asadar, stagiu de cotizare pentru pensie nu este afectat de neplata contributiilor.

2. "Stagiul de cotizare la pensie nu este afectat dar punctajul mediu anual este afectat, un punctaj mai mic inseamna o pensie mai mica. "
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensii MBH MBH Buna ziua, as dori sa aflu cum ma afecteaza neplata angajatorului a contributiilor catre fondul de pensii pe perioada cat am figurat ca angajata pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor de catre angajator suzana34 suzana34 Buna ziua! Cum procedez in cazul in care angajatorul mi.a platit doar o parte din contributiile la casa de pensii? (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare si punctaj pensie Remus47 Remus47 Deoarece sunt mai multe interpretari cu privire la sintagma \" datorat si platit \" , doresc sa ma lamureasca cineva mai concret . In perioda septebrie 2015 - ... (vezi toată discuția)