As dori sa stiu daca la recalcularea pensiei alimentare se iau in considerare toti copiii din toate casatoriile s-au numai la cei care plateste deja pensie. Exsotul meu are 3 copii din 3 casatorii. Cu ultima sotie mai este casatorit dar va divorta in curand. Am cerut majorarea pensiei la al 2-lea copil deoarece nevoile unui copil de 7 ani si cu handicap sunt mai mari decat unui copil de 1 an . Exsotul meu mi-a spus ca nu se poate ca deja este la maxim admis de lege pentru doi copii de 1/3. Intrebarea mea este: cota maxima pentru 3 copii este de 1/3 sau 1/2.
Sa inteleg ca daca la anul iese din intretinere copilul student exsotul va fi obligat sa plateasca pensie de intretinere cuantumul maxim stabilit de lege de 25% pentru 1 copil cel de-al treilea copil nu va fi luat in considerare deoarece se afla momentan in intretinerea sa? La mine nu s-a intamplat acest lucru, cand s-a nascut al doilea copil s-a micsorat cuantumul la primul copil de la 25% la 20%, deci s-a tinut cont de al 2-lea copil desi eram casatoriti. Dupa divort al doilea copil a primit numai un procent de 13% deci ceea ce a mai ramas pana la 1/3. Este normal acest lucru ca un copil cu nevoi speciale sa benificieze din ceea ce a mai ramas deoarece cererea a fost depusa ulterior?
Nu este vorba aici de ce fac mamele si tati deoarece nu cunoasteti in profunzime problema ci de niste copii nevinovati.