avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cum pot afla pretul corect pentru un soft?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cum pot afla pretul corect pentru un soft?

Buna seara,cineva vrea sa cumpere un program de calculator pentru al folosi intr-un anume proces tehnologic.Autorul programului cere un pret se pare cam piperat,exista vreo modalitate de a afla daca pretul este corect sau autorul programului este cel care hotaraste singur care este valoarea softului respectiv?Preturi de referinta sau ceva dupa care cumparatorul sa se ghideze cit de cit.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 02:17, 20 Septembrie 2009
Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este ca acest program sa fie inregistrat la RNPC. Fara aceasta inregistrare riscati amenzi consistente.
In rest, daca are aceasta inregistrare, pretul merita in masura in care va satisface nevoile Dv. si eficienta lui este evidenta (reduce costurile cu personalul, reduce timpul recuperarii cheltuielilor facute, se amortizeaza in timp relativ scurt....)
Daca va satisface nevoile, in cazul softului inregistrat, nu prea se procedeaza ca la magazin - sa te uiti dupa pret la marfuri pe care le cunosti.
Comparatia intre softuri (si daca ati avea prilejul s-o faceti) ar fi nerelevanta din punct de vedere al pretului. Important este sa va rezolve problema cat mai eficient.
Ma refer la faptul ca un soft inregistrat isi creste valoarea macar si prin faptul ca va ofera o stare de confort, altfel....dati bani putini si va treziti cu o amenda care sa mareasca pretul lui cat nu face.
.......................
Daca nu gasiti softuri inregistrate, comparatie intre doua sau mai multe programe care sa rezolve a anumita problema este extrem de dificil de facut, poate doar daca aveti un consilier "pe problema", cunoscator al softurilor comparate.....
.......................
La noi in tara se lucreaza mult cu soft piratat sau neinregistrat, dar asta nu va scuteste de surprize neplacute, mai ales daca produsul final este destul de vizibil. Adica daca cu ajutorul softului pe care vreti sa-l cumparati, produceti pantofi care se vand intr-un hipermarket. E un exemplu ca sa intelegeti ca expunerea produsului final face ca firma producatoare sa fie mai vizibila si deci mai "in ochii" autoritatilor de control.
.......................
Va pot da o idee despre cum puteti compara grosier doua softuri (evident avand in vedere si pretul cerut):
Daca vreti sa produceti pantofi si aveti in fata doua softuri care pot asista producerea de pantofi trebuie sa aveti in fata si un "caiet de sarcini" pentru acel soft: de exemplu daca vreti sa schimbati bombeul unui model de pantof, un soft permite asta, altul nu. Deci softul care permite este inzecit mai valoros. Un soft care permite utilizatorului sa-si schimbe permanent si de cate ori are nevoie parametrii de productie este un soft valoros, in raport cu altul care ii ofera posibilitati limitate sau deloc.
......................
De asemenea e de evitat sa cumparati (daca nu aveti cunostinte de specialitate) a softurilor in care intrati cu parola. Aceste parole pot fi conditionate de o anumita data calendaristica, dincolo de care softul devine inutilizabil si va trebui sa apelati la vanzator (sau la un cunoscator) sa vi-l reseteze, asta presupunand alti bani....alta distractie.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soft legislativ Elena Anghelescu Elena Anghelescu Sunt in cautarea unui soft legislativ bun. Premisele: am lucrat ca si consilier juridic, am folosit LexNavigator (versiunea veche) si nu-mi place. Am luat ... (vezi toată discuția)
Ce se poate vinde fara a fii pfa/persoana juridica sorinn1 sorinn1 1. Vreau sa va intreb ce se poate vinde fara a fii PFA/persoana juridica. Ma refer la anunturile de pe net - vand telefon, vand alt obiect pe care il detin, ... (vezi toată discuția)
G mail imi prezinta un raport privind ip -ul celor care deschid adresa ovidiu7676 ovidiu7676 am vreo 4 IP-diferite ce se intampla, stiam ca e sigur in comparatie cu YHAOO. (vezi toată discuția)