avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie executare alt domiciliu
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie executare alt domiciliu

In anul 2011 am luat un card de credit pe care nu am mai depus sumele datorate din 2013.intre timp m am mutat in alt judet unde m am si angajat.societatea la care lucrez a primit cerere de incuviintare a popririi pe salariu astazi.eu as dori sa fac contestatie deoarece au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata.ideea este ca pe actele trimise de executor scrie sa fac contestatie la judecatoria din orasul din care m am mutat si care este la 500 km departare.nu pot face contestatie in judetul in care locuiesc acum?multumesc
Cel mai recent răspuns: ancaneagota , utilizator 12:54, 1 Mai 2017
Buna ziua. Contestatia la executare se formuleaza in termen de 15 zile de la data primirii somatiei si se inainteaza instantei de executare (instanta de la domiciliul dvoastra). Daca v-ati schimbat domiciliul in buletin , atunci instanta de la acest domiciliu este instanta de executare si nu cea din actele de executare. Ar trebui facuta mentiune in contestatie si despre faptul ca incuviintarea executarii s-a dat de instanta care nu era competenta teritorial , executorul avand obligatia sa verifice datele debitorului anterior efectuarii cererii de incuviintare. Totusi, mi s-a intamplat sa nu tina cont instanta de aceasta apreciere. In raport de prescriptie, trebuie calculat 3 ani de la data la care suma era declarata scadenta anticipat de banca, nu de la data la care nu ati mai achitat dvoastra. In cazul asta trebuie invocat art. 707 NCPC. – "Efectele împlinirii termenului de prescripție – (2) Prescripția stinge dreptul de a obține executarea silită și orice titlu executoriu își pierde puterea executorie. În cazul hotărârilor judecătorești și arbitrale, dacă dreptul de a obține obligarea pârâtului este imprescriptibil sau, după caz, nu s-a prescris, creditorul poate obține un nou titlu executoriu, pe calea unui nou proces, fără a i se putea opune excepția autorității de lucru judecat." Sugestie: angajati avocat sa va redacteze contestatia daca nu chiar sa va reprezinte.
contestatia va fi depusa la judecatoria din raza domiciliului dvs actual; ca motive de anulare a executarii puteti mentiona prescriptia dreptului la executare silita al creditorului si pronuntarea incheiereii de incuviintare a executarii de catre de o instanta necompetenta teritorial.
Multumesc pt raspunsuri
Buna ziua,revin cu niste precizari mai exacte.in data de 24.04 s a primit cererea de infiintare a popririi la serviciu redactata in data de 13.04.Incheierea de incuviintare a fost facuta in data de 14.10.2015 iar schimbarea de domiciliu in ianuarie 2017.In aceste conditii,pot face contestatie la executare in judetul in care locuiesc actualmente?incheierea de incuviintare din 2015 intrerupe cursul prescriptiei?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)
Executare silita marusca marusca Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: contract bancar imprumut nevoi personale incheiat in anul 2002 cu scadenta 2005.Pe contract se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)
Executare silita la un contract din 2005 marianams70 marianams70 buna seara, vreau sa intreb un specialist daca la un contarct facut pentru un telefon in anul 2005 care este termenul de prescriptie si daca este legal ca ... (vezi toată discuția)