Buna, in primu rand imi pare rau pentru scris am stat toata viata in spania. Intrebare este. Am facut 18 ani si vreau sa ma duc in romania si azi miau spus de o alocatie de studenti. Am facut scoala de la 6 la 7 ani in romania si de la 7 la 18 in spania acum vreau sa intru in facultate aici in spania si aici costa 120 de mi de euro 7 ani de studi de facultate. Eu am dreptu la alocatie? Daca e asa, imi da bani de la 6 ani pana la 18 care am studiat si platit scoala in spania daca merg in romania sa o cer? Niciodata nu am luat alocatie. Am dreptu? Eu cred ca da pentru ca am muncit si studiat si pentru tara mea nu numai pentru spania. As dori o explicatie va rog. Multumesc mult
Nu exista nicio alocatie pentru studenti prevazuta intr-un act normativ din tara.
Alkocatia de stat pentru copii se acorda pana la implinirea varstei de 18 ani ... daca nu ati beneficiat de alocatia de stat in spania , in tara o puteti primi pe cel mult 1`2 luni din urma.
Legea 61/1993
art.6
...
(5) În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
.....
Alocație
Irinalely
Buna seara,am si eu o problema,am un băiețel pe care l -am născut în spania dar are certificat roman,are varsta de 1an și doua luni, am facut actele pt ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil
damian71
Buna am si eu o intrebare nepotul meu e nascut in spania are 8 ani nu a beneficiat de nici o alocatie din romania pina acum. Are dreptul la alocatie din ... (vezi toată discuția)