avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract C-V schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract C-V schimb

Buna ziua, doresc sa achizitionez un imobil in valoare de 55000 euro, in prezent detin un ap si de comun acord cu proprietarul imobilului pe care doresc sa il achizitionez am convenit pt un schimb, mai exact ap meu + o dif de bani din partea mea, mentionez ca dif de bani va fi un credit ipotecar. Trebuie semnat un antecontract la notar sau 2? (unul ca eu vand ap meu, celalalt ca imi vinde el mie). La banca imi trebuie antecontract sau contract de vanzare-cumparare? (Avansul se considera ap meu), Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: SorinBG , utilizator 14:13, 19 Aprilie 2021
Buna ziua. Operatiunea legala este cea de schimb(contract de schimb). In general, bancile solicita sa existe un antecontract la baza acordarii finale a creditului (mai ales pe Programul Prima Casa). Ar trebui sa vorbiti la banca de la care solicitati creditul ipotecar despre solicitarile acestora in raport de acte. In raport de cate contracte/antecontracte trebuie sa semnati, raspunsul este unul singur, de schimb care prevede conditiile in care se face tranzactia si modul de plata a diferentei de pret. Antecontractul de schimb prevede promisiunea partilor de a efecuta schimbul in conditiile antecontractului si cu plata diferentei de pret prin credit ipotecar. La genul asta de antecontracte, fiind vorba de un schimb de imobile, fara avans, trebuie stipulat mai clar ce se intampla daca nu se obtine diferenta de pret din creditare.
Contractul de schimb are aceeasi "valoare" ca si contractul de vanzare cumparare ?
multumesc
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2021
SorinBG, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca nu vrea să ne acorde creditul până nu rezolvăm o problemă din contractul de vânzare-cumpărare a imobilului. ce șanse am să rezolv la notariat această problemă? Simo89 Simo89 Buna seara, as avea nevoie sa imi spuneti va rog in cazul in care semnez un contract de vanzare cumparare pentru un imobil iar ulterior se merge la banca acolo ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare tomytagabi tomytagabi Buna ziua, Am facut un antecontract de vanzare cumparare ca prima etapa in achizitionarea unei case. Bineinteles cu clauzele aferente in caz de razgandire ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare apartament mitika255 mitika255 Va supun atentiei o situatie neplacuta din partea cec. Sunt proprietarul unui apartament pe care l-am achizitionat in august 2019 si pe care m-am hotarat sa il ... (vezi toată discuția)