avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire dupa 10 ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire dupa 10 ani

Locuiesc cu chirie intr-un ap al carui proprietar a murit in urma cu 10 ani. Platesc chiria fratilor lui. Vine acasa curentul pe numele lui, de la fisc tot pe numele lui (decedatului) si totul e pe numele lui. Ce inseamna asta? Ca nu s-a facut succesiunea? Daca nu s-a facut, eu am vreo sansa sa cumpart apartamentul, sau ce pot face ca sa am acces la el, sa il cumpar.. ceva, sa intru in proprietatea lui. Locuiesc in el de 3 ani. Mltumesc!
Cel mai recent răspuns: mid72 , utilizator 03:50, 21 Septembrie 2009
Faptul ca utilitatile vin in continuare pe numele defunctului nu inseamna decat ca fratii lui nu au binevoit sa mearga la institutiile respective sa schimbe contractul initial(electricitate , gaz , apa, cablu tv , etc)
Chiar daca nu au dezbatut succesiunea ei ot face acest lucru oricand deoarece este cla au acceptat-o in mod tacit comportandu-se ca si proprietari ai acestui imobil(incaseaza chiria , platesc impozitele , etc)
Dvs nu sunteti decat un chirias care in momentul in care nu va mai plati chirie va fi evacuat din apartament!B-)Nu are importanta de cat timp locuiti in apartament , calitatea de chirias ramane neschimbata si dupa 1000 de ani!
Ar fi fost o situatie in care ati fi putut sa cumparati in cazul in care defunctul nu avea rude de nici un fel . Atunci se declara succesiunea vacanta si apartamentul intra in proprietatea statului , iar ulterior puteati inchiria de la stat prin DGAFI si cumpara apartamentul!:DDefunctul avand insa mostenitori nu este cazul de fata!
SUCCES!
=D>
Este posibil ca succesiunea sa nu se fidezbatut, mai ales ca afirmati ca si la impozite si taxe figureaza tot "defunctul". Dar copii nu are defunctul?
In legatura cu posibilitatea ca dvs sa intrati in proprietatea imobilului, aceasta se poate face numai dupa dezbaterea succesiunii si prin semnarea ulterioara a unui contract de vanzare cumparare intre dvs, in calitate de cumparator, si mostenitori in calitate de vanzatori.
Dezbaterea sau nedezbaterea succesiunii nu are relevanta in acest caz deoarece exista rude de gradul 2 (fratii defunctului) care au acceptat mostenirea in mod tacit!B-)
defunctul nu are nici copii nu a avut nici sotie. ma gandeam ca daca nu s-a dezbatut succesiunea este vreo lege care ap trece in proprietatea statului dupa nu stiu cat timp. apoi eu stiam ca daca platesc impozitul cu numele meu timp de 3 ani.... as avea o sansa. multumesc
Nu aveti nici o sansa sa-i inlaturati pe fratii defunctului, de vreme ce au acceptat tacit mostenirea.
Oricat timp ar trece, tot chirias ramaneti. Puteti insa sa discutati cu fratii proprietarului decedat si in eventualitatea in care doresc sa vanda apartamentul sa-l cumparati dvs.

Alte discuții în legătură

Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un contract de închiriere și proprietarul a ... Ana1939 Ana1939 Bună ziua, Am un contract de închiriere și proprietarul a decedat. Unicul moștenitor dorește continuarea contractului. Până la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Acte valabile de acceptare tacita a succesiunii cga43 cga43 Fratele A si B au un diferend dupa moartea parintilor in ce priveste impartirea bunurilor imobile: un ap. de 3 camere si un ap. de 2 camere. Mama decedata in ... (vezi toată discuția)