avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire

Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am stat de atunci în casă părintească, mai poate acum sa aibă pretenții la moștenire?
Menționez că nu am acte pe casă și pământ.
Buna seara,
Da, atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea ambii aveti aceleasi drepturi.
Chiar daca eu am platit impozitul și taxele?
Dreptul la mostenire nu isi are izvorul in faptul ca ati achitat taxe...
Dacă vreți să il înlăturați de la.mostenire va sugerez sa va căutați avocat foarte bun pentru a va judeca foarte bine.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati actiune in instanta prin sa solicitati dezbaterea succesiunii si constatarea faptului ca fratele dvs. nu a acceptat mostenirea in termenul legal.
Din ceea ce ati relatat, rezulta ca dvs. ati acceptat in mod tacit succesiunea prin faptul ca ati locuit in casa mostenita si ati platit impozit, insa pentru a vi se recunoaste calitatea de unic mostenitor si a deveni proprietar asupra bunurilor care compun masa succesorala trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri și sfaturi.

Alte discuții în legătură

Mostenire nedezbatuta dupa 22 de ani cosgab9 cosgab9 Buna ziua. Dupa 22 de ani de la moarte ambilor parinti a tatalui meu, nu am dezbatut mostenirea pe o locuinta + teren. Sunt in total 4 frati care ar avea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)