avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... E permisa supravegherea angajatilor in birouri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

E permisa supravegherea angajatilor in birouri?

Lucrez intr-un hipermarket si am camera de supraveghere in birou care functioneaza non stop si este urmarita de catre sef si de catre un dispecerat extern. Ce se poate face din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:15, 30 Aprilie 2017
1. "Salariatii nu pot fi supravegheati video in birourile in care acestia muncesc in mod obisnuit, conform prevederilor legale aflate in vigoare, insa camerele video pot fi instalate in alte locuri, in conditii stricte. Totodata, angajatorii n-au voie nici sa ia amprentele salariatilor pentru intocmirea pontajului. Cei care procedeaza in acest fel pot fi amendati pentru incalcarea legii."
www.avocatnet.ro/content/art...

2. Comunicat de presă al Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
[ link extern ]

3. Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal - sesizari
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Supraveghere la munca. au voie? MateescuMihaela MateescuMihaela Buna ziua. Va rog a ma lamuri cu o treaba destul de stresanta pentru mine. Lucrez la o sala de jocuri de nororoc. Evident ca sunt montate camere de ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video ContSters322298 ContSters322298 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca este legal sa fii supravegheat audio-video in birou ori in sala de clasa. Aici ma refer la invatamant, la scoala. 1. ... (vezi toată discuția)
Este legal ? ioanaconti ioanaconti Lucrez la un restaurant chinezesc că ospătar, unde suntem monitorizați mon stop , eu si colegii mei din bucătărie, cu camere de supraveghere. Problema ... (vezi toată discuția)