La procesul de fond instanta solicita sa asculte minorul. La iesire minorul merge in bratele tatalui (domiciliul este la mama), ce fac in aceasta situatie, pot lua minorul la mine avand in vedere ca in ultimul weekend la orele de vizita mama a plecat cu minorul in alta localitate in mod intentionat pentru a influenta minorul (in vederea ascultarii de catre Instanta) fiind nevoit sa vin cu executorul judecatoresc si protectia copilului , intocmindu-se procesul verbal de constatare. Probabil ,mama va chema politia, si va face scandal. Daca minorul plange si vrea la tatal sau ( eventual pentru 3 zile ,pentru ca tatal sa duca minorul la medic sa-i verifice stare de sanatate a minorului), ce face tatal in aceasta situatie?
Da. Se poate face plangere penala de catre dvoastra in baza Art 379 CP, daca demonstrati ca mama nu a prezentat minorul la programul stabilit. Deasemenea, daca ati demarat procedura executarii silite Art 910-913 CPC, executorul poate cere aplicarea de penalitati cf Art 912 Alin 1 coroborat cu 906 Alin 2. In cazul in care, la vizitele executorului, acesta a consemnat prezenta mamei care a refuzat aducerea minorului, atunci, e langa actiunea civila de mai sus, tot executorul va sesiza parchetul in baza Art 912 Alin 2.
Problema este ca toate aceste actiuni dureaza mult prea mult....si nu au mereu finalul prevazut.
S-a judecat FONDUL, Instanta ADMITE cererea reclamantului privind schimbarea domiciliului minorului de la MAMA la TATA , cu APEL . Intrebare : Conform legislatiei in vigoare la ora actuala , Decizia Instantei este EXECUTORIE sau nu !? , tatal poate merge sa ia minorul ? ( momentan nu avem detalii referitor la motivare )
Mama nu poate "pune la dispozitie minorul",copilul nefiind obiectul drepturilor dvs. De exemplu, copilul nu e un loc de parcare.
Dna avocat iar indicati solutii gresite. Nu e vorba despre infr de nerespectare a hotararilor judecatoresti, ci de infr de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului. Sunt doua infractiuni distincte.