Va rog sa-mi spuneti daca dezbaterea succesiunii in instanta presupune costuri mai ridicate decat la notar?
Este necesara si o expertiza?
Eu sunt student si mai am un frate minor; Tatal nostru este decedat, la fel si bunica din partea lui. Notarul ne-a citat pt dezbaterea mostenirii dupa bunica dar sora tatalui (matusa) nu ne recunoaste acest drept si nu vrea sa facem succesiunea. Ea foloseste singura proprietatea bunicii, inchiriind-o. Mai exista si masina familiei care a fost achizitionata doar de tata dar pe numele bunicii pe care nu o mai putem folosi dar nici nu o putem radia atata timp cat nu sunt stabiliti mostenitorii.
Va rog, spuneti-mi la ce costuri sa ne asteptam daca apelam la instanta si cat poate dura?
Va multumesc
E mai scump in instanta caci exista si taxa de timbru si expertize (imobil si auto, poate si referitor la fructele culese de matusa in urma inchirierii) plus onorariu de avocat.
Daca nu aveti venituri veti putea face cerere de ajutor public judiciar pt scutirea de taxa de timbru, poate si onorariu expert si eventual si un avocat din oficiu.
Trebuie insa sa va informati mai concret si ar fi indicat sa solicitati o consultanta in care sa vi se explice tot ce inseamna un proces in instanta, sa se evalueze costurile si sa detaliati si contextul in care matusa nu va recunoaste dreptul succesoral.
Succesiune
Dianora
As dori sa ma ajute cineva cu un raspuns legat de procedura de dezbatare a unei succesiuni.In urma decesului bunicii mele in luna ianuarie 2010 sunt ... (vezi toată discuția)