avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare la succesiune

Succesorii lui z decedat sunt x si y. Renunta la succesiune persoana x, prin declaratie notariala. Se elibereaza certificat de unic mostenitor pentru y. Actiunea s-a desfasurat inainte de 1989. In anul 1995 s-a eliberat titlu de proprietate pentru x si y prin reconstituirea dreptului de proprietate conform legii 18/1991, ca si mostenitori ai lui z. Titlul de proprietate a fost eliberat pe baza cererii persoanei x fara a instiinta persoana y.
Poate fi contestat titlul de proprietate de catre persoana y, si refacut pe numele acesteia?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:16, 1 Mai 2017
Poate contesta! y, sau urmasii lui, ar trebui sa se gandeasca sa-si angajeze un avocat, se va ajunge in instanta.
Daca X nu depunea cererea de restituire, si probabil ca nici Y nu ar fi facut-o, atunci Y nu ar fi avut nici macar cat are astazi, adica acel 1/2. Iar daca astazi se va invoca nulitatea absoluta a titlului emis in 1995, atunci efectul se va produce si asupra lui Y. Stiu, Y vrea acum "mai mult", doar ca acest "mai mult" s-ar putea transforma in zero. Asa ca ...mare grija! :tooth:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire proprietate asupra terenurilor dupa renuntare la succesiune rec62 rec62 In urma decesului persoanei A in anul 1982 a ramas o masa succesorala compusa din 250 mp teren, restul pana la 1250 mp fiind in proprietatea statului si o casa ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta invocata de o persoana fara interes kyrrdan kyrrdan Ce solutie se impune in acest caz din partea instantei? Analizeaza mai intai lipsa de interes a partii si lasa actul valabil, sau, in virtutea rolului activ, ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire - definitiv si irevocabil - frauda Docristian0828 Docristian0828 Buna ziua. Problema este urmatoarea. X, Y, Z Sunt copiii unui decedat. X,Y au facut cerere pentru elibarearea titlului de proprietate in anul 2000 ... (vezi toată discuția)