avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la intretinere/actionat in judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la intretinere/actionat in judecata

Buna ziua.
Am si eu o mica problema si vreau sa va cer ajutorul.Problema mea a aprut in momentul in care m-am mutat.Nu ma inteleg bine cu administratora blocului si din cauza asta acuma am probleme destul de mari.La inceput unii vecini "binevoitori" m-au reclamat cum ca la mine acasa vin mai multi prieteni ...si doamna adminiatratora s-a decis sa treaca un numar aleatoriu la intretinere...2/3 persoane desi locuiesc singur.La consum de apa calda sau rece ..ma trecea dupa cum dorea dumeaei...am crezut ca am rezolvat problema dar de fiecare data cind duc consumul ...nu sunt crezut...i se pare incredibil ca eu pot sa consum 1m cub de apa rece sau mai putin pe luna.Repet sunt o singura persoana, de ceva timpa proape 2 ani muncesc...si acasa sunt in regim de hotel...vin ...maninc si dorm.La un anume eveniment niste indivizi au hotarit sa sparga gemurile de la mine de pe scara...eu de 4-5 ani nu mai am geamuri pe scara blocului.Locuind in ultimul apartament care din pacate se invecineaza cu scara de evacuare(care e inchisa cu lacatul) asta nu a facut decit sa imi aduca mari probleme.Geamurile fiind sparte, iarna toata zapada se depunea pe peretele si mi-a afectat locuinta.Mi-au mucegait peretii...mi-a mucegait mobila, tencuiala tavanului din baie sta sa cada(deja portiuni mari au cazut).Au venit cei de la RDS cu internet si cablu si au dat gauri in tocurile de la geamul de pe hol, drept care aceasta a cazut.Eu cu un vecin l-am pus in repetate rinduri...cei de la RDS fac reparatii....ori il sparg ori il deterioreaa si mai mult.Geamuri la intrarea in bloc nu mai sunt de mult.De cite ori ma intilneam cu administratora se lua de mine ca eu nu platesc.I-am explicat problema ..eu o perioada nu am muncit ..si drept urmare nu am putut plati.Acuma a trebuit sa fac imprumut la banca sa ma indatorez ca sa imi pot reface garsoniera si inca ma chinui de un an pentru ca nu mai am bani.Toata "distractia" cu termoizolatia..cumparat mobilier nou, sanitare, inlocuit tot ce mi s-a deteriorat prin casa...mana de lucru m-au costat aproximativ 12.000lei.I-am zis doamnei administratore ca daca facea lucrarile de reparatie cind trebuia si nu mi se deteriora garsoniera din cauza indiferentei dumneaei in loc sa trebuiasca sa cumpar puteam sa ii achit datoria.Doamne administratora are program de 4-5 ore pe zi timp de 3 zile pe saptamina.programul meu de lucru nu imi permite sa stau sa o caut(muncesc si in week-end)...ar fi putut la fel de bine sa puna o cutie postala in care sa ii putem pune formulare cu consumul de apa.A zis ca e mia bine sa ma treaca la pausal sau sa treca un consum "estimativ".Sa mai adaug ca iarna desi eram scutit la intretinere de o parte din costuri mie imi veneau facturi in valoare de 200-220lei.
Eu muncesc intr-un hipermarket si am un salariu de 700 lei.Bonurile au fost sistate si maririle salariale la fel pe o perioada nedeterminata.Ratele facute ma costa aproape 400 lei lunar.Acuma sunt dat in judecata pentru restante la intretinere.Sunt o multime de nereguli in cadrul asociatiei noastre de proprietari si nimeni nu face nimic.Ce pot face eu acuma in situatia in care sunt?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
romparkin, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:02, 22 Septembrie 2009
Domnule,
Imi pare rău pentru că treceți prin această situație.Vă ințeleg pentru că am avut
un apartament pe care a trebuit să-l vand din această cauză.Blocul arăta ca după
bombardament.Dacă nu vă veți implica in administrație nu veți reuși.Omul sfințește
locul.Luați mai intai palierul unde locuiți .Cand vor vedea că ați făcut bine veți avea
un ajutor mai consistent.După aceea intrarea,geamurile,liftul dar in primul rand
conductele.Lucrați transparent să nu se creadă că aveți ceva la aceasta.
Firma,meșterul ,să fie pe o perioadă de probă.Să fie clar contractul cu termen
de garanție să fie stipulat dacă nu este bine nu plătesc.
Vă urez succes
Pentru dl.ce dorește să se implice
Citindu-vă incă o dată postarea am văzut că trebuie să vă spun că important
este perseverența.Se spune....toți spun.Dvs.știți că sunteți corect.Ori cand
puteți documenta.De fapt totul se face cu multă greutate.Vreți să locuiți intr-un
loc civilizat trebuie muncă.Să știți că nu fac apel la lozinci.
Mariana Apostol a scris:

Domnule,
Imi pare rău pentru că treceți prin această situație.Vă ințeleg pentru că am avut
un apartament pe care a trebuit să-l vand din această cauză.Blocul arăta ca după
bombardament.Dacă nu vă veți implica in administrație nu veți reuși.Omul sfințește
locul.Luați mai intai palierul unde locuiți .
Cand vor vedea că ați făcut bine veți avea
un ajutor mai consistent.După aceea intrarea,geamurile,liftul dar in primul rand
conductele.Lucrați transparent să nu se creadă că aveți ceva la aceasta.
Firma,meșterul ,să fie pe o perioadă de probă.Să fie clar contractul cu termen
de garanție să fie stipulat dacă nu este bine nu plătesc.
Vă urez succes

Cum adica sa ia intai palierul pe care locuieste? Sub ce forma? Doamna, intr-un bloc de locuinte si o asociatie de proprietari se aplica Legea 230/20007 cu bune si cu rele si nu stiu ca in legea acesta sa se spuna undeva ca locatarii "sa ia" sa repare palierele sau tevile, asa, de capul lor.
S-o sfinti locul cu omul gospodar, dar asta daca o faci pe speze proprii sau cu ajutorul vecinilor....si daca nu ai bani sau ajutor, cum sa-ajungi sa sfintesti locul?
Dacă nu am scris să fiu ințeleasă imi cer scuze.
Dacă cele scrise sunt răstălmăcite iese intra-adevăr altceva.Ma-am referit
să ia ”gandind să-și facă curățenie,să-și inlocuiacă geamurile să nu ajungă
din nou in aceiași situație.Știu legile.
Bună ziua
De geamuri i-am zis si eu, ca nu mi se parea a fi o cheltuiala prea mare, pe care oricum, normal ar fi fost sa-i fie decontata.
Dar Dv. spuneti ceva de lift si de conducte. De acelea v-am intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa reusesc sa infiintez asociatia de proprietari? 44axa 44axa am incercat in repetate rinduri sa infiintez asociatia de proprietari pe scara noastra. motivul. 1 )stau la et.10 si am de multi ani problemr cu banii ptr ... (vezi toată discuția)
Pierdere apa la asociatia de locatari arakys arakys Locuiesc la bloc si am montate apometre dar pe langa consumul inregistrat, platesc in plus si alte cantitati de apa. Este normal si legal ca asociatia sa ma ... (vezi toată discuția)
Plata restanta intretinere fost proprietar si diverse nereguli florydania florydania Buna ziua, Va solicit parerea in urmatoarea speta:la data de 23.03.2015 am semnat in fata notarului un contract de vanzare-cumparare pentru un apartamant, ... (vezi toată discuția)